POČINJE LIČITI NA BOŽIĆ

NIJE IM SMETALO NI RUŽNO VRIJEME: Na Medenom sejmu besplatno se može pojesti lovački gulaš, kušati gljive i popiti vino. Oko 300 izviđača stiglo na druženje

Objavljeno: 02.12.2023. zagorjeinternational

Gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović u subotu je oko 9.30 sati obišao Krapinski Medeni sejem. Medeni sejem se tradicionalno održava na glavnom gradskom trgu.

– Pa evo već tradicionalno vikend uoči obilježavanja Dana našeg grada na središnjem gradskom trgu održava se Medeni sejem koji već ima dugu tradiciju. To je jedan lijepi događaj zato jer izlažu naši OPG-i, udruge. I tu se mogu kupiti proizvodi koji se inače ne mogu naći u velikim trgovačkim lancima, a kad je nešto napravljeno svojim rukama, dakle onda i s posebnom ljubavlju, onda to ima i posebnu vrijednost. Drago mi je da ipak usprkos ovom vremenu je bilo dosta posjetitelja na Medenom sejmu i vjerujem da će iz godine u godinu se ta tradicija nastaviti i dodatno širiti – rekao je gradonačelnik Gregurović.

Dodao je da je bilo još sadržaja.

– Moram priznati da osim standardnih štandova i prodaje tih proizvoda, već godinama se u organizaciju Medenog sejma uključuju lovci s gulašem kojeg onda besplatno dijele. Od ove godine se uključilo u Medeni sejem i gljivarsko društvo koje je također pripremilo jedan gljivarski kotlić, ali isto tako i Udruga vinara i vinogradara Sveti Martin iz Jesenja koja dijeli i kuhano vino, a za one hrabrije nekuhano vino – napomenuo je gradonačelnik.

Govorio je i o 40. obljetnici Pčelarskog društva Krapina i ocjenjivanju meda.

– Ocjenjivanje meda je krenulo upravo ovdje iz Krapine. Održavalo se u sklopu Tjedna kajkavske kulture. Na taj način je i započelo na ideju naše Turističke zajednice. S obzirom da je to u organizaciji županije, županija je to kasnije počela, što je isto lijepo da se održavaju u drugim općinama diljem naše županije. Evo na 40. obljetnicu udruge pčelara ovdje iz Krapine opet je sajam i ocjenjivanje meda održano ovdje u Krapini.

Nakon “Medenog sejma”, gradonačelnik je oko 10 sati posjetio Izviđače na poligonu u Mihaljekovom jarku u sklopu akcije “Krapini za rođendan”.

– Akcija poznavanje Krapine koja se zove „Krapini za rođendan“ je već tradicionalna manifestacija odreda izviđača Hrvatske Zagorje-Krapina, najstarijeg odjela u ovom dijelu naše domovine. Jedna prekrasna manifestacija jer kad vidite da dođe 300-tinjak djece, 300-tinjak izviđača s više od desetak gradova iz naše domovine. Svake godine je djece sve više, onda vam je to posebno drago. Kad vidite ovdje kod nas u Krapini. Moram iskoristiti priliku da zahvalim prvenstveno starješini odreda, gospodinu Drndiću, ali ne samo njemu nego i svima koji su uključeni u rad našeg odreda izviđača. To mi je posebno drago da su baš svi vezani. Kad vidite da to svi zajedno zdušno rade cijelo vodstvo odreda, onda i djeca s veseljem dolaze na okupljanja i na ovakve susrete. Naravno, onda to prepoznaju i drugi odredi iz naše domovine. Vidimo da ih je svake godine sve više. Stvarno jedna prekrasna akcija. Ove godine, iako smo se malo pribojavali, s obzirom da je počelo malo kišica, ali evo stala je i kišica. Prepoznala je trud i angažman koji su svi iz odreda izviđača uložili u organizaciju akcije i super je da se nešto takvo događa u Krapini – rekao je Gregurović.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba