Donosimo kompletan kalendar događanja u prosincu

ZLATAR BISTRICA: Mnoštvo druženja za najmanje i one malo veće na ovogodišnjem Adventu

Objavljeno: 30.11.2023. zagorjeinternational

Za neke najljepši dio godine, Advent, u općini Zlatar Bistrica počinje ove subote, a nudi pregršt sadržaja kroz cijeli prosinac.  

Prvi su na rasporedu mališani Dječjeg vrtića “Zlatni Dani” i Zlatarbistričke mažoretkinje koje pripremaju nastup ove subote prije samog kićenja bora i paljenja prve adventske svijeće ispred Doma kulture, dok će prije Svete mise Udruga vinogradara, vinara i podrumara “Cetin” dijeliti kuhano vino i čaj.

Iduća svijeća pali se 10. prosinca, no ovog puta u jutarnjem terminu iza kojeg slijedi Sveta misa u Kapeli sv. Lovre u Lovrečanu. Tog će dana Zlatarbistričke mažoretkinje izvesti ‘Božićnu plesaonicu’ u Domu kulture s početkom u 17 sati.

Društvo naša djeca 15. prosinca organizira likovnu radionicu ‘Christmas tea and Art’ u općinskoj zgradi koja počinje u 18 sati. Za rekreativce u isto vrijeme kreće noćni pohod do Šumarice po Javorovoj stazi zdravlja u organizaciji HPD ‘Javor’, a okupljanje je u istoimenom Parku. Već idućeg dana nastavlja se sportski dio i to drugim Zlatarbistričkim kupom ‘Dražen Jurec’ u Školskoj sportskoj dvorani. Navečer je na rasporedu predstava Udruge “Lijepa naša” ‘ Snoboki po domaći… a la mi’ u Domu kulture. Taj će vikend završiti paljenjem treće svijeće 17. prosinca, dok je taj dan još organiziran doček Djeda Božićnjaka u 14 sati.

Valja napomenuti kako će u srijedu, 20. prosinca, GDCK organizirati dobrovoljno darivanje krvi u Domu kulture.

Svečano paljenje četvrte i posljednje svijeće bit će u subotu 23. prosinca u 16.30 sati. Dan nakon slijede tradicionalne polnoćke, od koji je prva ona ‘Rana’ u Kapeli sv. Lovre, a u crkvi sveti Ivan Krstitelj počinje točno u ponoć te je predviđeno druženje uz tople napitke.

Čitav Advent završava na ‘Štefanje’ i to tradicionalnim Božićno-novogodišnjim koncertom u Domu kulture.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba