Zajednica danas broji 6864 članova, od čega 1844 operativnih vatrogasaca te 1191 pripadnika mladeži

VELIKIH 30 GODINA: Vatrogasna zajednica Krapinsko – zagorske županije svečano proslavila jubilej

Objavljeno: 28.11.2023. zagorjeinternational

U Mariji Bistrici je u petak održana proslava 30. obljetnice Vatrogasne zajednice Krapinsko – zagorske županije. Predsjednik Stjepan Skuliber u svom je govoru zahvalio svima koji su u ovih 30 godina sudjelovali na bilo koji način u radu zajednice, te svima, a posebno Županiji, zahvalio na podršci i izvrsnoj suradnji. 

Vatrogasna zajednica Krapinsko – zagorske županije danas okuplja 81 dobrovoljno vatrogasno društvo i dvije profesionalne javne vatrogasne postrojbe. Zajednica ima 6864 članova, od čega 1844 operativnih vatrogasaca te 1191 pripadnika mladeži i podmlatka.

Na svečanosti su dodijeljene i spomen plakete, zahvalnice, kao i povelja počasnog predsjednika koju je dobio Ivica Glas, predsjednik zajednice od 2002. do 2017. godine. Spomen plakete za poseban doprinos i potporu vatrogastvu dobili su osnivači zajednice – Rajko Jutriša, Josip Posavec, Hinko Strahinec i Rudolf Zajec – zatim Hrvatska vatrogasna zajednica, Krapinsko – zagorske županije, Grad Krapina, Gasilska zveza Šmarje pri Jelšah, Policijska uprava krapinsko – zagorska, Služba Civilne zaštite Krapina, Zavod za hitnu medicinu KZŽ-e, Društvo Crvenog križa KZŽ-e i HGSS Stanica Zlatar Bistrica, dok su zahvalnice za poseban doprinos i potporu vatrogastvu dobili Andrija Gorički, Croatia osiguranje, HRT Šarić, HTZ Presečki, Ninotex i Vatropromet.

Na proslavi je bio i župan Željko Kolar koji je čestitao zagorskim vatrogascima, ali i naglasio da je tradicija vatrogastva u Zagorju duga gotovo 150 godina zbog čega česti ističe da je ono ovdje način života. 

Župan je zahvalnicu za doprinos razvoju vatrogastva u Krapinsko – zagorskoj županiji, koju je dodijelio županijskoj vatrogasnoj zajednici, na svečanosti uručio predsjedniku i zapovjedniku Zajednice Marijanu Lovrenčiću. Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković ovom je prilikom uručio plakete koju je Hrvatska vatrogasna zajednica dodijelila Vatrogasnoj zajednici Krapinsko – zagorske županije, predsjedniku Stjepanu Skuliberu, zapovjedniku Marijanu Lovrenčiću i počasnom predsjedniku Ivici Glasu.

Okupljene su pozdravili i glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković, potpredsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Željko Šoša, načelnik Marije Bistrice Josip Milički te predsjednik Gasilske zveze Šmarje pri Jelšah Erih Strašek.

U glazbenom dijelu programa nastupila je Klapa Bistrica.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba