Jedan od popularnijih lijekova protiv bolova

S polica svih ljekarni povlači se ‘Ibuprofen’

Objavljeno: 28.11.2023. zagorjeinternational

Hrvatska agencija za lijekove jučer je izvijestila da se s polica ljekarna povlači poznati lijek protiv bolova ‘Ibuprofen’. Tvrtka ‘Mibe Pharmaceuticals’, nositelj odobrenja za stavljanje u promet lijeka ‘Ibuprofen Mibe 400 mg’, filmom obložene tablete (ibuprofen), u suradnji s Agencijom za lijekove provodi povlačenje serija 211103 i 211104 lijeka iz administrativnih razloga, prenosi Danica.hr.

– Povlačenje se provodi do razine ljekarni. Serije lijeka povlače se jer mogu biti u prometu najdulje 18 mjeseci nakon isteka ili ukidanja odobrenja za stavljanje u promet, ako im prije ne istekne rok valjanosti. Povlačenje navedenih serija lijeka ne odnosi se na kakvoću, sigurnost i djelotvornost lijeka, stoga pacijenti lijek mogu nastaviti primjenjivati do isteka roka valjanosti označenog na pakiranju – stoji u priopćenju Agencije. 

Dodaju da su na hrvatskom tržištu u prometu dostupni drugi lijekovi s istom djelatnom tvari, istog farmaceutskog oblika i iste jačine drugih proizvođača, stoga povlačenje predmetnih serija lijeka ne ugrožava redovitu opskrbu tržišta.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba