Velika čistka

Novi ministar Ivan Anušić ‘riješio se’ Banožićevih kadrova 

Objavljeno: 28.11.2023. zagorjeinternational

Novi ministar obrane Ivan Anušić napravio je veliku čistku u kabinetu. S pozicije je maknuo šefa osiguranja bivšeg ministra Marija Banožića, ali i šeficu protokola MORH-a Natašu Pejčić Šušković. Pejčić Šušković vratila na svoje radno mjesto u Hrvatski sabor, odnosno, u Ured za protokol u kojem će biti savjetnica, prenosi Telegram.

Podsjetimo, dan prije nesreće koju je skrivio Banožić, u drugoj je prometnoj nesreći sudjelovalo vozilo MORH-a u kojem su bili upravo Pejčić Šušković i Banožićev šef osiguranja koji je vozio. U toj nesreći nije bilo ozlijeđenih. 

– pomenuti pripadnik Oružanih snaga RH, koji je u Kabinetu ministra obavljao poslove iz djelokruga rada matične postrojbe, nalazi se u svojoj postrojbi gdje obavlja svakodnevne zadaće. Navedene osobe su nakon prestanka mandata bivšeg ministra obrane Marija Banožića raspoređene na odgovarajuća radna mjesta sukladno Zakonu o državnim službenicima – rekli su iz MORH-a. 

Zbog spomenute će se nesreće protiv šefa osiguranja pokrenuti postupak utvrđivanja materijalne odgovornosti na Vojnostegovnom sudu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba