Predstavljat će Hrvatsku na 72. izboru za Miss Svijeta

VIDEO: Miss Hrvatske je Tomislava Dukić iz Tomislavgrada!

Objavljeno: 27.11.2023. zagorjeinternational

U Stil eventu u Zagrebu izabrana je 27. Miss Hrvatske. Velikim slavljem obilježilo se svečanih 30 godina od osnutka najstarijeg izbora ljepote u Hrvatskoj, a novookrunjena ljepotica izabrana je između 12 lijepih finalistica te će sljedećih godinu dana ponosno nositi krunu zlatarnice Prahir te lentu i mandat Miss Hrvatske 2023.

FOTO: Boris Mataković

Pobjednica dolazi iz Tomislavgrada, ima 25 godina i jako voli putovati. Završila je Kineziološki fakultet u Splitu i vrlo je disciplinirana te predana sportskim aktivnostima i zdravom životu. Ističe kako je bitno paziti na sebe i svoje tijelo. Proputovala je puno zemalja. Nada se da će joj ovaj izbor omogućiti upoznavanje novih ljudi koji će joj možda jednog dana pomoći u realizaciji njenih budućih planova i projekata.

Video u kojem se predstavlja Tomislava pogledajte OVDJE.

FOTO: Boris Mataković

Nakon višednevnih priprema u Camping resortu na Plitvicama, u dvorcu Jurjevec u Lekeniku i hotelu Antunović u Zagrebu dvanaest djevojaka natjecalo se u pet kategorija; intervju, sport, talent, top model i multimedija.

U Top 8 super finalistica plasirale su se Luna Marija Novak, Tia Stilinović, Lana Valentić, Tomislava Dukić i Patricija Dimitrovski, koje su svoje mjesto osigurale pobjedom u pojedinačnim kategorijama, dok su se Leona Maroši, Tara Begedin i Antea Krnić u super finale izbora Miss Hrvatske 2023. plasirale odlukom stručnog ocjenjivačkog suda.

Djevojke su blistale na glamuroznoj pozornici noseći u prvom izlazu elegantne bijele haljine, tijare i lente svojih županija. Na modnoj pisti natjecale su se noseći kolekcije Calico Mood, Hogl,Tvornice naočala i vjenčanice Nikolina, dok su ih uljepšali stilisti Studia Marcela, Učilište Profokus i Les Diables.

Top 8 super finalistica odgovarale su na pitanja stručnog ocjenjivačkog suda, koji je imao težak zadatak odabrati najkompletniju djevojku, koja će imati čast predstavljati Hrvatsku na 72. izboru za Miss Svijeta. 

U Top 3 plasirale su se Antea Krnić, Tomislava Dukić i Lana Valentić. Pratiljama novoizabrane miss proglašene su Lana Valentić kao druga pratilja, Antea Krnić kao prva pratilja.

FOTO: Boris Mataković

Program, u kojem su nastupili Amir Kazić Leo, Sandi Cenov i Hana Mašić, Angelica Zacchigna, te Cirkus animatori, vodili su Ivana Šundov i Davor Garić.

– Zahvaljujem se svim pokroviteljima i partnerima izbora; HT-Eronet , Prahir Fine Jewellery,  Rox beauty i Toyota Hrvatska.  Posebnu zahvalu upućujem Ličko -senjskoj županiji, TZ-u Ličko – senjske županije, Nacionalnom parku Plitvička jezera i TZ-u Plitvičkih jezera, gdje su djevojke odradile pripreme izbora i snimile prekrasne video razglednice te županu Ličko – senjske županije gospodinu Ernestu Petryju – izjavila je nakon izbora direktorica i vlasnica licence Miss Hrvatske za Miss Svijeta, Iva Loparić Kontek.

Svečanu 30. obljetnicu svojim dolaskom uveličale su bivše missice Ivana Petković Čevra, Nina Slamić Gudeljević, Maja Cvjetković Čevra, Josipa Kusić,  Antonija Gogić Bračulj, Angelic Zacchigna, Katarina Mamić te Lucija Begić, predstavnica Hrvatske na 71. Miss Svijeta u Indiji sljedećeg proljeća.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba