Ovog vikenda osam nesreća na zagorskim cestama

U Stipernici i Strmcu Humskog nesreće uzrokovali pijani vozači. Jedan je i ozlijeđen

Objavljeno: 27.11.2023. zagorjeinternational

PU krapinsko – zagorska je tijekom vikenda na prometnicama naše županije zabilježila osam prometnih nesreća od čega je sedam nesreća bilo samo s materijalnom štetom.

Te su se nesreće dogodile u Konjščini uslijed nepropisne vožnje unatrag, u Mokricama zbog nepropisnog skretanja, u Oroslavju zbog ne kretanja vozilom sredinom obilježene prometne trake, u Zlatar Bistrici i Zaboku zbog ne držanja potrebnog razmaka između vozila, u Stubičkim Toplicama uslijed oduzimanja prednosti prolaska te u Strmcu Humskom zbog ne kretanja vozilom uz desni rub kolnika, vozač koji je skrivio tu nesreću upravljao je vozilom pod utjecajem alkohola od 1,23 promila. 

– U Stipernici je došlo do prometne nesreće zbog nepropisne vožnje u natrag, vozač je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 1,15 promila, a zadobio je lakše tjelesne ozljede – stoji u priopćenju policije.

Nadalje, od kaznenih djela evidentirano je jedno kazneno djelo prijevare, jedno kazneno djelo protuzakonitog lova i ribolova i tri kaznena djela teške krađe.

– Od prekršaja možemo izdvojiti jedan prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i jedan prekršaj Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana – dodaju iz policije. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba