STRPITE SE JOŠ MALO: Radovi na cesti u Andraševcu trebali bi u potpunosti završiti unutar tjedan dana. 

Nakon gotovo 20 godina, Oroslavje dobiva dva novoasfaltirana ulaza u grad  

Objavljeno: 22.11.2023. zagorjeinternational

Grad Oroslavje uskoro dobiva dva nova ulaza u grad. Radi se o sjevernom ulazu od strane bolnice Bračak, kroz mjesto Andraševec, te južnom ulazu od strane Mokrica. Kako je istaknuto prilikom obilaska radova sanacije ceste u Andraševcu, ovo je od velike važnosti ne samo za Grad, već i za cijelu regiju s obzirom na to da je Oroslavje žila kucavica između svih strana tog dijela Zagorja. 

Ravnatelj Županijske uprave za ceste Krapinsko – zagorske županije Stjepan Sirovac prezentirao je o kakvim se točno radovima radi te na koji način se oni financiraju. Također, osvrnuo se i na rok završetka pri čemu je naglasio kako to ponajviše ovisi o vremenskim uvjetima.

– Nastavljamo naše radove putem kreditnog ciklusa kojeg smo dogovorili s Hrvatskom bankom za obnovu i razvoj. Na redu nam je cesta od velike važnosti koja pronalazi kroz Andraševec, a proteže se od čvora Bračak do samog centra Oroslavja. S obzirom na intenzitet prometa koji njom prolazi, ona je bila u tehnički lošem stanju zbog čega se pristupilo sanaciji kolničkog zastora. Trenutno traju radovi na prekopavanju i postavljanju izravnavajućeg sloja, nakon toga slijedi prilagodba slivnih rešetaka i okna. Naime, tu je nedugo prošla aglomeracije te ih je potrebno podignuti na odgovarajuću visinu. U završnom dijelu koji slijedi za nekoliko dana ugradit će se habajući sloj. Bude li vrijeme poslužilo, sve bi trebalo biti gotovo za do pet radnih dana – izvijestio je Sirovac dodajući kako je dužina dionice 1520 metara, a vrijednost radova je nešto više od 160.000 eura. Izvodi ih tvrtka ‘Colas Hrvatska’.Gradonačelnik Oroslavja Viktor Šimunić izrazio je zadovoljstvo i zahvalnost prema institucijama na sjajnoj suradnji te naglasio koliko je ovo bitan pothvat za Grad s obzirom na to da se na takvo rješenje čekalo 15 do 20 godina.

– Kada sam prije dvije godine postao gradonačelnik, riješili smo problem koji se 10 godina nije mogao riješiti, a to je pružni prijelaz u Andraševcu. Dvije godine poslije, danas rješavamo jedan od ulaza u grad. Sad sigurno mogu reći, nakon 15, 20 godina, Oroslavčani će dobiti dva novoasfaltirana ulaza u grad. Mogu reći da sam iznimno zadovoljan – rekao je gradonačelnik Šimunić te nadodao:

– Znam da je bilo iznimno teško i da su ljudi bili nezadovoljni jer se cesta ili zatvarala ili su bili radovi, ali vjerujem da smo sad, do kraja godine kad se i Mokrice završe, trajno riješili problem ulaza u naš grad na obje strane – i kroz Andraševec i kroz Mokrice – zaključio je gradonačelnik Viktor Šimunić.

Župan Željko Kolar zahvalio se mještanima na strpljenju te još jednom uputio apel za poštivanje znakova narednih nekoliko dana kako bi se završni sloj asfalta kvalitetno odradio. Također, dodao je i da se često susreće s upitima od mještana sa svih strana županije kada će se obnavljati prometnice u njihovim mjestima. 

– Mi smo svjesni da i nakon ovih 110 kilometara županijskih cesta ostaju još 44 kilometra za asfaltiranje. To bi nam moglo omogućiti povećanje naknade za uporabu javnih cesta koju vozači plaćaju prilikom registracije motornih vozila. Zadnje povećanje je bilo 2003. godine. S druge strane, osiguranje vozila je povećano za 122 posto, bez da govorim o gorivu, gumama i automobilima. Sve je poskupjelo, nema što nije, osim ove naknade – zaključio je Kolar te pritom naglasio kako vjeruje u zdrav razum i kako je zahtjev prema resornom ministarstvu opravdan. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba