Strojevi su na terenu

SVETI KRIŽ ZAČRETJE: Radi se na dogradnji dječjeg vrtića u vrijednosti od 880.000 eura, no otvorena su i brojna druga gradilišta

Objavljeno: 16.11.2023. zagorjeinternational

Na području Svetog Križa Začretja otvoren je veliki broj gradilišta. Kako je za Radio Stubicu istaknuo načelnik Marko Kos, aktualni su radovi na dogradnji dječjeg vrtića za dvije nove jedinice čime će se osigurati dodatna mjesta za smještaj djece. Investicija je vrijedna 880.000 eura, a radovi bi trebali završiti na ljeto iduće godine.  

Važna investicija krenula je i u naselju Sekirišće, gdje se u potpunosti rekonstruira središnji dio naselja, u suradnji sa Županijskom upravom za ceste, koja će sudjelovati u završnom asfaltiranju, dok će veći dio radova odraditi Općina. Kos ističe kako će se u tamo urediti odvodnja, izgraditi nogostup i asfaltirati kompletna dionica ceste, pa će i Sekirišće zasjati u novom ruhu. Strojevi su na terenu i krenula su nova asfaltiranja cesta, u vrijednosti 250.000 eura, koja bi trebala završiti do sredine prosinca.

Rekao je i kako je u tijeku rekonstrukcija javne rasvjete u samom centru općine. Investicija je vrijedna 80.000 eura, a Ministarstvo graditeljstva je sufinancira s 35.000 eura. Radi se osvijetljenu trga i dijela dionice do osnovne škole. Svetokriški pijac bi trebao zasvijetliti do Božića.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba