Odobreni projektni prijedlozi za financiranje i realizaciju participativnog proračuna za mlade

Radoboj dobiva dvije skijaške staze i teleskop za promatranje Svemira

Objavljeno: 16.11.2023. zagorjeinternational

Općina Radoboj ove je godine po prvi puta raspisala natječaj za Participativni proračun za mlade s ciljem omogućavanja aktivnog uključivanje mladih u sistem kreiranja i preuzimanje odgovornosti za odlučivanje o segmentima koji se neposredno odnose na opći položaj mladih u zajednici. 

Ukupno su na Javni poziv stigla tri projektna prijedloga, a na temelju prijedloga Odluke o odabiru i dodjeli sredstava Savjeta mladih Općine Radoboj, načelnik Anđelko Topolovec odobrio je dva projektna prijedloga koja će Općina financirati i realizirati do kraja ove godine. 

Prvi odobreni projektni prijedlog pod nazivom “Moje prvo skijanje” odnosi se na podizanje kvalitete života mladih na području općine stvaranjem poticajne i podržavajuće okoline za one koji žele isprobati skijanje i naučiti jednu novu vještinu. Projekt ima za cilj omogućiti mladima s područja Radoboja prvi kontakt sa skijanjem, skijaškom stazom i zimskim sportovima uz izradu dviju staza – za početnike i za napredne. Projekt će se provoditi kod Planinarskog doma u Radoboju.

Drugi odobreni projekt pod nazivom “Zvjezdarnica u Radoboju” odnosi se na nabavku teleskopa  i edukativnih radionica u svrhu stjecanja znanja, upoznavanja s osnovama astronomije i vođenog promatranja Svemira. Provedbom ovog projekta mladima će se dati nova atrakcija u Radoboju koja pridonosi edukaciji, razumijevanju i istraživanju Svemira i okoline, uz druženje i boravak u prirodi.

Odobrenim projektima potaknut će se mlade da promijene svoje životne navike, da se više bave aktivnostima u prirodi i na svježem zraku stječući tako nova znanja i vještine, a sve u skladu s ciljem javnog poziva i podizanja kvalitete života mladih na području Radoboja. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba