Radnja koju obavljamo svaki dan, ali nikada ne pomišljamo da bi se ovo moglo dogoditi. A događa se

SLAVONSKI BROD: Otvorila vrata auta i usmrtila biciklisticu. Obitelji 136.000 eura odštete

Objavljeno: 14.11.2023. zagorjeinternational

Ovih je dana stigla presuda vozačici automobila koja je u prosincu 2019. godine oko 10.30 sati u Slavonskom Brodu usmrtila biciklisticu (54). Naime, vozačica Seat Altee se zaustavila na kolniku i neoprezno otvorila vozačeva vrata na automobilu, a u to vrijeme je prolazila nesretna biciklistica, javlja Danica.hr.

– Tom prilikom došlo je do udara vrata vozila u desnu potkoljenicu biciklistice, uslijed čega je pala na kolnik i pri tome zadobila natučenje glave, nagnječenje desne potkoljenice, prijelom svoda lubanje, nagnječenje mozga s krvarenjem. Ozlijeđena biciklistica preminula je osam dana kasnije na odjelu za intenzivnu njegu Opće bolnice u Slavonskom Brodu – stoji u pravomoćnoj presudi kojom je vozačica osuđena na zatvorsku kaznu.

Vozačica je priznala da nije pogledala u retrovizor dok je otvarala vrata, no na suđenju je promijenila iskaz i rekla da je gledala, ali da nije vidjela nikoga. 

– Kaže kako se parkirala u ulici koja nema obilježeno parkirno mjesto uz kolnik, a kad je stala, ugasila je auto, pogledala u lijevi bočni retrovizor, vidjela da nema nikoga, uzela stvari sa suvozačkog mjesta. Potom se okrenula, otvorila vrata, izvadila noge, u tom trenutku čula je tresak bicikla i vidjela ženu da leži. Tada nije uočila osobu kako vozi bicikl u retrovizoru – stoji u presudi.

Nakon istrage i saslušanja svjedoka, ipak je utvrđeno kako je vozačica kriva za smrt biciklistice koja se bila pridigla nakon pada i činilo se kako nije teže ozlijeđena. Odvezli su je kući, ali nekoliko sati kasnije naglo joj je pozlilo te je hitno prebačena u bolnicu.

Sud je ovog tjedna odlučivao i o odšteti za smrt žene te je njezinoj obitelji dosudio ukupno 108.000 eura plus 28.000 eura troškova postupka. Ta je presuda nepravomoćna i osiguravateljska tvrtka se može na nju žaliti. Međutim, osiguravatelji osporavaju sve navode iz tužbe te ističu kako obitelj u konkretnom slučaju nema pravo na naknadu štete od njih na temelju police osiguranja od automobilske odgovornosti jer se vozilo nije nalazilo u upotrebi, nego je bilo zaustavljeno. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba