Stravičan slučaj koji je prošle godine potresao Veliku Goricu

Na pet godina osuđen otac koji je tresao svog dvomjesečnog sina koji je od posljedica toga preminuo 

Objavljeno: 14.11.2023. zagorjeinternational

Đ. U. (24) teretili su da je energično protresao dvomjesečnog sinčića, koji je uslijed ozljeda preminuo tri dana kasnije. 

Sve se dogodilo 27. ožujka 2022. između 9 i 17.30 sati u obiteljskom domu u široj okolici Velike Gorice. Dječačić je uslijed zadobivenog krvarenja u mozgu, unatoč silnim naporima liječnika preminuo 30. ožujka 2022. u KBC-u Zagreb. 

– Izvedenim dokazima, osobito sudsko-medicinskim vještačenjem, nesporno je utvrđeno da je smrt nastupila onako kako je to zaključio vještak te da ne postoji niti jedan drugi način na koji je beba mogla zadobiti takve ozljede nego je smrt posljedica protresanja. Iako niste iznosili obranu te ste pokušali baciti sumnju da je u stanu u vrijeme ozljeđivanja osim Vas bio još netko, iz svih dokaza u spisu proizlazi da ste upravo Vi bili sa djetetom u kritično vrijeme – rekla je predsjednica sudskog vijeća sutkinja Županijskog suda u Velikoj Gorici Nataša Brleković obrazlažući zašto je Đ. U. (24) proglasila krivim te mu nepravomoćno izrekla kaznu od pet godina zatvora, piše 24sata.

Otegotnim je cijenjena njegova ranija prekršajna i kaznena osuđivanost, dok je olakotno to što je, prema tvrdnjama svih svjedoka, bio brižan otac, koji nikad ranije nije bio nasilan ili se neprimjereno ponašao prema svojoj djeci. 

On se pak branio šutnjom. 

– Sve što imam za reći je da nisam kriv. Nisam napravio to za što me se tereti – bilo je sve što je rekao. 

Nakon presude je vraćen u istražni zatvor koji se izriče po sili zakona ako je dosuđena kazna pet godina ili više. U izrečenu kaznu uračunati će mu vrijeme provedeno u istražnom zatvoru od 2. lipnja 2022. do 4. svibnja 2023. te od 11. kolovoza 2023. na dalje. Budući da je trenutno nezaposlen oslobođen je plaćanja troškova postupka.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba