I voćanska udruga ‘Vjeruj, možeš!’ sudjeluje u proslavi Dana općine

FOTOGALERIJA: Djeca najprije gledala zabavu predstavu “Šašavci”, a potom na kreativnoj radionici izrađivala nakit od recikliranih materijala 

Objavljeno: 11.11.2023. VH

Danas je bio doista veseo i živahan dan prepun događanja u Donjoj Voći. Nakon reda sporta i utrke ‘Spilja ‘Vindija’ Trail’ koja se održavala u ranim popodnevnim satima, a koja je okupila rekordan broj sudionika, kasniji popodnevni i večernji sati bili su rezervirani za djecu i kreativno stvaralaštvo. 

Najprije se u 17.30 sati održala kazališna predstava za djecu “Šašavci” na temu recikliranja, a potom je održana i radionica izrade nakita od recikliranih materijala.

O čemu je točno bila riječ predstavila nam je predsjednica voćanske udruge za poboljšanje kvalitete života ‘Vjeruj, možeš!’, Ines Đura. 

– Radionica je održana u sklopu predstave koja se prethodno odigrala, a isto je bila na temu recikliranja, pa smo mislili da je sjajan temelj i za radionicu. Djeca su ovdje naučila da od nekih materijala mogu izrađivati bilo kakav nakit ili druge zanimljive stvarčice – pojasnila je Đura. 

Radionicu je dijelom financirala i Općina Donja Voća, a održana je u sklopu bogatog programa koji već tjednima traje povodom Dana općine. 

– Smatrali smo da bi ova radionica odlično popunila program proslave Dana općine, a ujedno je odlična za djecu koja uče i druže se. Moramo reći da je radionica bila pun pogodak, došlo je puno zainteresiranih, od onih najmanjih do onih većih, a izrađivalo se svašta. Neki su svoje uratke odnijeli doma za uspomenu ili poklonili mamama – rekla je Đura te dodala da su u radionici jednako uživali i dječaci i djevojčice. 

Predsjednica se kratko osvrnula i na planove koje udruga ima do kraja ove godine.

– U budućnosti mislimo nastaviti s brojnim projektima, posebice onima za djecu, i nadamo se jednako dobrom odazivu. Sada nam slijedi Advent i organizirat ćemo radionice na tu temu, a održat ćemo i radionice izrade čestitki za starije i nemoćne. Također, bit će tu i radionica pripreme božićnih kolačića, a onda nam slijedi i priredba na sam Advent gdje će svi imati prilike vidjeti koliko se trudimo i što sve radimo, posebice s djecom – poručila je na kraju Đura. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba