Iz riječkog KBC-a potvrdili trovanje:

“Radi se o kemijskoj ozljedi jednjaka”

Objavljeno: 07.11.2023. zagorjeinternational

Kako smo ranije izvijestili, društvenim mrežama su se proširile poruke u kojima se upozoravaju građani da ne konzumiraju sokove i vode koje proizvodi jedan poznati brend jer uzrokuju spržene jednjake i želuce, čije ime se zasad ne navodi budući da još uvijek nije potvrđeno da pića tog branda uzrokuju trovanje.

U KBC-u Rijeka su sada potvrdili jedan slučaj trovanja, piše Index.hr.

– U KBC-u Rijeka je zaprimljena na bolnički odjel jedna osoba pod sumnjom na kemijsku ozljedu jednjaka. Njezino medicinsko stanje je trenutno stabilno te se nastavljaju indicirani dijagnostičko-terapijski postupci. Odmah tijekom javljanja u Ustanovu i obrade u Objedinjenom bolničkom hitnom prijemu koja je prethodila hospitalizaciji izvršena je prijava nadležnim istražnim organima PU Primorsko – goranskoj, kojima se možete obratiti vezano uz eventualne dodatne informacije – napisali su iz KBC-a.

U Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Primorsko – goranske županije potvrdili su da danas na analizu stižu prvi uzorci sokova i mineralne vode renomiranog svjetskog proizvođača, a bočice s pićem uzete su u riječkim kafićima.

Stručnjaci će provjeriti njihovu potencijalnu kontaminiranost. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba