Ovo su psovke od 4000 eura

OVO JOŠ NISTE ČULI: Pijani Neno na biciklu brutalno izvrijeđao policajca Antu

Objavljeno: 07.11.2023. zagorjeinternational

Ovih je dana Neni stigla presuda u kojoj stoji da je kriv zato što je policajcu Anti koji ga je zaustavio sasuo salve psovki – “Je*em ti mater balavu, je*em ti Boga, što me prcaš u zdrav mozak, nabijem vas na ku*ac policijski, smrdiš pi*ko jedna smrdljiva, je*em ti Isusa razapetog na križu, sto majki ti je*em“.

U presudi stoji da je Neno time omalovažavao i vrijeđao državne organe, odnosno službene osobe, za što je po novome prekršajnom zakonu koji je nedavno stupio na snagu, predviđena kazna od 700 do čak 4000 eura ili 30 dana zatvora, piše Danica.hr.

Sutkinja mu se ovaj tjedan smilovala i izrekla mu kaznu od 300 eura, uzevši u obzir “izraženo žaljenje, okolnost da dosad nije kažnjavan za to djelo, zbog čega mu je sud izrekao novčane kazne ispod najnižih propisanih”.

Inače, incident se dogodio potkraj srpnja ove godine oko 19.15 sati na Trgu kralja Tomislava u Novoj Gradišci.

– Neno je upravljao biciklom marke Marko Projekt u prometu na cesti te se nije držao ograničenja, zabrana i obveza izraženih pomoću postavljenih prometnih znakova, odnosno upravljao je biciklom pješačkom zonom gdje je vidno postavljenim prometnim znakom zabranjen promet za bicikle. Nadalje, upravljao je biciklom u prometu na cesti pod utjecajem alkohola, kojom prilikom je utvrđena koncentracija alkohola od 1,89 g/kg što umanjeno za 0,1 g/kg, odnosno za granicu dopuštene pogreške mjerenja iznosi 1,79 promila – stoji u presudi. 

– Što reći… Žao mi je zbog svega te koristim ovu priliku da se ispričam policijskom službeniku za riječi koje sam mu rekao. Molim gospođu sutkinju, ukoliko je to moguće, da mi umanji novčane kazne – rekao je Neno na sudu. 

Za vožnju bicikla u pješačkoj zoni dobio je 26 eura kazne, a za vožnju pod utjecajem alkohola 66 eura. Uz to, mora platiti i 30 eura troškova postupka. Ukupno je, dakle, osuđen na 422 eura, od čega mu s oduzima 80 eura jer je dva dana proveo u policijskom pritvoru.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba