Klapa ”Bistrica” sinoć velikim koncertom proslavila 20 godina djelovanja

‘KAK DA JE BILO JUČER’: Prepuna dvorana Doma kulture pljeskom nagrađivala sjajne izvedbe

Objavljeno: 05.11.2023. zagorjeinternational

Klapa ”Bistrica” je sinoć velikim koncertom u marijabistričkom Domu kulture proslavila 20 godina djelovanja. Ujedno je to bila i promocija novog, petog albuma, pod nazivom “Kak da bilo je jučer”. Koncert su uveličali i neki bivši članovi, koji su sa sadašnjima i zapjevali, a posebnu je zahvalnicu primio dugogodišnji voditelj Mario Galoić, koji ih je vodio 18 godina.
Prepuna dvorana Doma kulture često je pljeskom nagrađivala njihove izvedbe, kao i one Ženske Klape ”Ventula” iz Splita, koja je bila gost na koncertu, dok je jedan set na klaviru pratila Lea Mraz.

Kako piše Radio Marija Bistrica, klapu ”Bistrica” 2003. godine osnovala je skupina amaterskih pjevača koji su se divili specifičnome klapskom načinu izvođenja pjesama. Članovi klape duh zagorske popevke uvijek nose sa sobom, šire ga te poklanjaju svuda kamo ih pjesma ponese. Nastupali su na različitim festivalima i smotrama klapa diljem zemlje, a vrhunac nastupanja na festivalima stigao je ove godine, kad se Klapa ”Bistrica” plasirala u završnicu muških klapa na 57. Festivalu dalmatinskih klapa Omiš 2023. Inače, od 2014. godine organiziraju ljetni susret klapa u Mariji Bistrici. Kroz klapu je u ovih 20 godina prošlo više od 20 članova, a današnja postava ih broji deset. Umjetnički je voditelj Ivan Habazin, dok se za logistiku najviše brine Jurica Gregurić.
Koncert su, imzeđu ostalih, pratili načelnik Marije Bistrice Josip Milički, rektor Svetišta Majke Božje Bistričke, preč. Domagoj Matošević te župan Željko Kolar, koji je uručio i zahvalnicu županije za 20 godina Klape ”Bistrica”, a i klapa se zahvalila svima koji im pomažu. Posebne zahvalnice dobila su dva člana koja su svih 20 godina u klapi – Branko Mikša i Berislav Milički.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba