Talačka kriza na aerodromu u Hamburgu

Autom se dovezao pred avion i pucao u zrak, s njim je i dijete (4)

Objavljeno: 05.11.2023. zagorjeinternational

Zgrade terminala zračne luke u Hamburgu i nekoliko zrakoplova evakuirani su nakon što se naoružani muškarac s djetetom u automobilu dovezao na pistu, rekla je glasnogovornica zračne luke za DPA u subotu navečer.

– U tijeku je talačka situacija. Naša pregovaračka ekipa je u kontaktu s osobom u autu. Situacija ostaje statična – rekao je za DPA glasnogovornik hamburške policije.

Prema saveznoj policiji, naoružani muškarac je svojim vozilom probio aerodromsku ogradu oko 20 sati i dovezao se na stajalište zračne luke. Imao je pištolj i već je dvaput pucao u zrak, rekao je glasnogovornik policije Thomas Gerbert, prenosi Index.

U međuvremenu je potvrđeno da je u automobilu i dijete.  Muškarčeva supruga prethodno je kontaktirala policiju zbog moguće otmice djeteta, rekao je glasnogovornik.

Njemački Bild piše da je riječ o turskom državljaninu koji za taoca drži četverogodišnju kćer. Navodno želi otići s njom u Tursku. 

Na licu mjesta su jake policijske snage, s jedinicama raspoređenim u blizini vozila.

Zračni promet u Hamburgu sinoć bio je potpuno obustavljen. Svi pristupi terminalima su blokirani. 3200 putnika iz zgrada i zrakoplova moralo je biti evakuirano na sigurno.

– Zbog policijske operacije, letovi u zračnoj luci Hamburg obustavljeni su od 20:24. i danas više nisu pokrenuti. Zahvaćeno je 27 kretanja letova (6 odlazaka i 21 slijetanje) – rekla je sinoć glasnogovornica zračne luke za Bild.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba