Dođite na predavanje “Kako do vlastite solarne elektrane?”

Grad Zaprešić ugradio je tri nove solarne elektrane na javne ustanove

Objavljeno: 04.11.2023. zagorjeinternational

Kroz projekt “Dobra energija – Solarna energija za energetsku tranziciju”, Grad Zaprešić ugradio je tri nove solarne elektrane na javne objekte s ukupnom proizvodnjom električne energije od čak 232 kw godišnje. Fotonaponske elektrane postavljene su na zgradama Gradske uprave, Dječjeg vrtića Vrtuljak i Osnovne škole Ljudevita Gaja.

Projektom “Dobra energija – SEET“ obuhvaćene su i druge aktivnosti, pa Grad Zaprešić poziva sve zainteresirane građane da se pridruže u srijedu 8. studenoga, najprije na Danu otvorenih vrata od 10 do 15 sati, u Gradskoj upravi (Nova ulica 10, Zaprešić). Građanima će se omogućiti pristup postavljenoj solarnoj elektrani i pružiti informacije na licu mjesta, a sve očekuju i prigodni darovi.

Zatim će u 11.30 sati imati prilike u specijaliziranoj emisiji o projektu slušati na Zfm (99,5mHz), a onda u 18 sati slijedi predavanje “Kako do vlastite solarne elektrane“ (Vršilnica). 

Stručnjaci iz Zelene energetske zadruge upoznat će građane s koracima kako do solarne elektrane na krovu obiteljske kuće, načinom obračuna električne energije iz solarne elektrane, kao i prilikama za sufinanciranje projektne dokumentacije i troškova ugradnje te predstaviti mobilni solarni sustav.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba