Rado viđeno televizijsko lice, ovogodišnji kum Anton Samovojska, otkrilo nam je svoju poveznicu sa Zagorjem

Sutra svi na “Martinje v Kumrovcu” koje će se održati po starim regulama!

Objavljeno: 03.11.2023. zagorjeinternational

U Kumrovcu će se sutra održati “Martinje v Kumrovcu”, a sve prema drevnim vinsko-pajdaškim regulama u izvedbi Cesargradskih martinjskih meštra u Muzeju “Staro selo” Kumrovec.

Uz “Martinjski glazbeni program” od 12 sati kreće Krštenje mošta po vinsko-pajdaškim regulama u izvedbi cesargradskih martinjskih meštra.

Ove godine po prvi puta u ulozi kuma na tradicionalnom Martinju naći će se poznati sportski novinar Anton Samovojska koji nam nije mogao puno reći osim toga da će biti tamo u 11 sati.

– Imam mnogo prijatelja iz Hrvatskog zagorja te ga strašno volim i dolazim stalno. ‘Grešna Gorica’ je za mene zakon, u Velikom Taboru bi bio svaki dan ako treba – kazao nam je Samovojska te otkrio kako poznaje kumrovečkog načelnika Roberta Šplajta dugi niz godina. Štoviše od njegove 15 godine, a također nam je kazao kako je načelnik već u mlađim danima bio najzgodniji dečko na svijetu.  

I dok će Samovojska biti u ulozi kuma, u ulozi kume ove će godine biti načelnica Konjščine Anita Krok.

Uz tradicionalan obred, naći će se tu i gastronomska ponuda. ‘Friškim’ moštom će se tako ispirati vinogradarski gulaš, ‘Martinov obed’ (krvavica, pečenica, restani krumpir, dinstano kiselo zelje) i pečeni kesteni.

Organizator događanja je Udruga vinogradara, vinara i prijatelja dobrog vina “Grozd” Kumrovec, a suorganizatori su Općina Kumrovec, Muzej “Staro selo” Kumrovec i TZP “Po plavem trnacu”.

– Veselimo se vašem dolasku s početkom u 10.30 sati – poručuju organizatori. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba