Ustvrdio da je "Halloween jako opasan"

Zagrepčanin na Holywinu u Splitu: Bio sam sotonist. Demon mi je sjedio na prsima 

Objavljeno: 02.11.2023. zagorjeinternational

Uoči blagdana Svih svetih, u splitskoj župi Presvetog Srca Isusova održan je duhovni susret “Holywin – svetost pobjeđuje”, katolički odgovor na obilježavanje Halloweena, odnosno Noći vještica – piše Index.

Crkva je bila prepuna mladih vjernika koji su pratili svjedočanstvo Marija Blaževića, Zagrepčana koji tvrdi da je bivši član sotonističkog bratstva. Ispričao je kako je kao dijete bio ministrant, puno se molio, čak je, kaže, želio postati svećenik. No, kada je odrastao udaljio se od vjere. Počeo je raditi i, kako sam kaže, mrziti Crkvu, prenosi Pixsell.

Ulazak u sotonizam

– Prvi kontakt sa Zlim bio je 2001. godine. Čovjek koji je radio sa mnom bio je u sotonističkom bratstvu – ispričao je Mario. Rekao je kako ga je taj bivši kolega uveo u sotonizam te nadodao:

– Stigao sam do trećeg stupnja inicijacije, primjerice u sedmom stupnju demon se useli u vas, a deveti stupanj je potpuno posjednuće, uzeo vam je srce, um i dušu. Izbivao sam iz kuće po cijele dane, zanemarivao suprugu i sina. Supruga ipak nije prestala moliti za mene – rekao je Mario.

Blažević kaže da mu je, nakon što je izašao iz sotonističkog bratstva, trebalo dvije godine da se “riješi demona koji mu je sjedio na prsima i gušio ga”. Triput je, kaže, poželio počiniti samoubojstvo, ali njegova supruga nije odustala od njega. Danas je posvećen Bogu i ne propušta molitvu. 

Svojim svjedočanstvom želio je ovom prilikom ukazati mladima kako je Halloween, koji je sve popularniji u ovom dijelu Europe, zapravo jako opasan.

“To je opasno”

– Stari Kelti su slavili Halloween. Slavili su boga sunca, ali su slavili i gospodara smrti. Prinosili su žrtvu. Druidi su ubijali djecu, a ako roditelji nisu htjeli dati djecu i njih su ubijali. Ali zašto? Zato što se u noći s 31. listopada na 1. studenoga otvaraju portali i može se komunicirati sa zagrobnim životom. Tada vještice i šamani mogu utjecati na duhovni svijet i to je jako opasno. Zato je vrijeme bdjenje dok ne dođe 1. studenoga i Svi sveti, onda više nema te tame – ispričao je Mario Blažević.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba