Na zahtjev trećine vijećnika, sazvana sjednica Gradskog vijeća Čakovca

Na Dnevnom redu našlo se pet točaka, a nakon rasprave svi prijedlozi odbijeni su većinom glasova. Evo o čemu se radi

Objavljeno: 02.11.2023. zagorjeinternational

U čakovečkoj Gradskoj vijećnici održana je 19. sjednica Gradskog vijeća Čakovca temeljem podnesenog zahtjeva od strane trećine vijećnika.

Dnevni red obuhvaćao je pet točaka – Raspravu o zahtjevu za ocjenu zakonitosti Odluke o donošenju VII. Izmjene i dopune Generalnog urbanističkog plana Grada Čakovca kojeg je uputilo trgovačko društvo BAT d.o.o. iz Čakovca Visokom upravnom sudu Republike Hrvatske te donošenje zaključka, Rasprava o mogućim posljedicama i sporu između tužitelja TD Međimurka d.d. iz Čakovca, TD Brid d.o.o. iz Čakovca, TD Radio postaja Nedelišće d.o.o. iz Nedelišća, TD Marketing M d.o.o. iz Nedelišća, Muminović Envera iz Nedelišća, Muminović Milene iz Nedelišća i tuženika Grada Čakovca koji se vodi kod Trgovačkog suda u Varaždinu pod poslovnim brojem P-41/2023, a vezano uz rekonstrukciju Trga republike u Čakovcu te donošenje zaključka. Zatim, treća točka bila je Rasprava o nepravilnostima prilikom donošenja izmjena GUP-a 2022. zbog izgradnje trgovačkog centra STOP-SHOP na adresi Ulica 34. Inženjerijske bojne 2 te donošenje zaključka, Rasprava o ukidanju odluke o gradnji rotora na križanju Sajmišne ulice i Špinčićeve ulice te donošenje zaključka te posljednja točka Dnevnog reda Rasprava o poštivanju Kodeksa ponašanja gradskih vijećnika Grada Čakovca i donošenje zaključka.

Sjednici je prisustvovalo 17 vijećnika.

Predlagači su obrazložili sve točke te za sve, osim posljednje točke Dnevnog reda, nakon rasprave predložili nove zaključke, odnosno odluke koje su bile drugačije od onih navedenih u materijalima za sjednicu. Nakon rasprave, svi prijedlozi odbijeni su većinom glasova.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba