Dođite, odlično se provedite, a usput nešto i naučite

Edukativan program “Na konju u muzeje” nastavlja se ovog vikenda u Muzeju seljačkih buna

Objavljeno: 02.11.2023. zagorjeinternational


U Muzejima Hrvatskog zagorja i ove se godine nastavlja edukativan program “Na konju u Muzeje“ koji je započeo 28. listopada, a završava 2. prosinca. Kroz zanimljive i edukativne muzejske radionice svaka ustrojstvena jedinica predstavlja konja prilagođenog sadržaju svog muzeja.

U Muzeju seljačkih buna saznat ćete više o vojnom konju i konjaniku. Naučit ćete dijelove njihove vojne opreme, saznati zašto je viteški turnir bio bitan i što je predstavljao, ali i o vrijednosti konja za ratovanje i svakodnevni život u prošlosti. U kreativnom dijelu radionice izradit ćete dijelove vojne opreme po zadanim predlošcima, ali i po vlastitim idejama. 

Prvi termin radionice u Muzeju seljačkih buna je u subotu, 4. studenoga, u 10 sati. Nakon radionice stižu djelatnici Centra “Ritam s konjem” koji će predstaviti plemenite životinje koje imaju i glavnu ulogu u radionicama. Zainteresirana djeca moći će se okušati i u jahanju.

Podsjetimo, prvim dolaskom na radionicu dijete dobiva edukativnu knjižicu, drvenog konjića i pozivnicu. Svakim dolaskom na radionice djeca dobivaju štambilje na pozivnicu, a sakupljanjem štambilja ulaze u izvlačenje za vrijednu nagradu za koju je zaslužan Centar “Ritam s konjem”. Završna svečanost održati će se 2. prosinca u Muzeju “Staro selo“ Kumrovec gdje će biti izvlačenje glavne nagrade.

Raspored radionica u Muzeju seljačkih buna pogledajte u nastavku:

– Subota, 4. 11. 2023. u 10:00 sati
– Nedjelja, 12. 11. 2023. u 14:00 sati
– Nedjelja, 19. 11. 2023. u 10:00 sati
– Nedjelja, 26. 11. 2023. u 14:00 sati

Za sudjelovanje u programu obavezna je prethodna najava na [email protected], na Facebook profil Muzeja seljačkih buna ili na broj 049 587 882.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba