Neviđeno nevrijeme za ovo doba godine prošlo Zagorjem. Najteže stradao stubički kraj. Razneseni krovovi, oštećene fasade, ogromne štete i na poljoprivredi

“To je bila takva pijavica da je to nevjerojatno. Mislila sam da bude kuću odneslo”

Objavljeno: 31.10.2023. zagorjeinternational

Zagorje je danas zahvatilo olujno nevrijeme, a posebno je stradalo stubičko područje. Snažan je vjetar nosio krovove u Gornjoj Stubici te u naseljima Dobri Zdenci i Hrenice. 

Prema prvim procjenama, stradalo je 20-ak kuća, a štete su goleme.

– Užas! Četiri, pet kuća ovdje je u katastrofalnom stanju. Potrgani su crjepovi, žlijebovi… Užas – rekao je za HRT mještanin Donje Podgore.

screenshot, HRT

– Trebalo bude sve renovirati i nanovo stavljati na kući, a o garaži da ne govorim. Tamo nema ništa – dodao je njegov sumještanin.

Osim stambenih i gospodarskih objekata, teško je stradala i poljoprivreda. Uništeni su brojni plastenici.

– Nije stradao nitko od nas, ali teško je. Sav trud, sve je otišlo, paradajz, paprika, krastavci… Teško je jer od toga većinom živimo – rekla je za RTL Višnja Vajdić iz Gornje Stubice čija obitelj ima OPG.

screenshot, RTL

– To je bila takva pijavica da je to nevjerojatno. Mislila sam da bude kuću odneslo – dodala je.

Zagorski su vatrogasci imali 17 intervencija, a na terenu ih je bilo 40. Zapovjednik Vatrogasne zajednice KZŽ Marijan Lovrenčić rekao je HRT-u da su štete zbog vjetra velike.

– Imali smo vrtloženje vjetra koje je prouzročilo ogromne štete na kućama u smislu rušenja krovova, oštećenja dimnjaka i fasada, a najviše je stradalo područje općina Gornja Stubica i Marija Bistrica te grada Donja Stubica – rekao je Lovrenčić.

screenshot, HRT

Vatrogasci će ostati na terenu na dežurstvima jer su uslijed obilnih oborina drastično narasli i vodostaji lokalnih tekućica. 

screenshot, RTL
screenshot, RTL
screenshot, RTL

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba