Matthew Perry prije smrti bio je na treningu

Upoznajte sport kojeg je trenirao omiljeni glumac – pickleball

Objavljeno: 30.10.2023. zagorjeinternational

Svijet je jučer šokirala vijest o iznenadnoj smrti omiljenog glumca Matthewa Perryja (54), Chandlera iz popularnih ‘Prijatelja’. 

Glumac je pronađen u svojoj kući u Los Angelesu u hidromasažnoj kadi, a mediji su počeli pisati da je preminuo nakon sportskog treninga. 

Perry je, pišu strani mediji, bio na ‘pickleballu’, vratio se kući, svog je asistenta poslao da obavi neke poslove, a kada se vratio, oko 2 sata kasnije, našao je glumca u besvjesnom stanju i pozvao hitnu pomoć.

Inače, piklbol ili ‘pickleball’, se često naziva ‘sportom za sve’. Kombinira elemente tenisa, badmintona i stolnog tenisa, a razvijen je sredinom 20. stoljeća. Igra se s piklbol reketima, na manjem terenu s modificiranim teniskim mrežama. Piklbol se može igrati pojedinačno (dva igrača) ili u parovima (četiri igrača), svaki s reketom kojom udaraju perforiranu plastičnu lopticu preko mreže. 

Za taj se sport često kaže da, za razliku od ostalih sportova koji mogu zahtijevati intenzivnu tjelesnu snagu, piklbol omogućuje igračima udobno sudjelovanje u igri, bez obzira na njihovu dob ili razinu kondicije, a u posljednjoj analizi koja se radila u SAD-u, procjenjuje se da su oko jedne trećine “osnovnih” piklbol (pickleball) igrača stariji igrači. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba