Iz policijske bilježnice

Jučerašnji ‘pijanci’ za volanom dolaze iz Bedekovčine i Zaboka

Objavljeno: 27.10.2023. zagorjeinternational

U četvrtak oko 16 sati, policijski službenici su tijekom nadzora prometa u Bedekovčini zaustavili 48-godišnjeg vozača teretnog vozila koji je vozio pod utjecajem alkohola od 2,35 promila. Također je utvrđeno kako je vozač recidivist prometnih prekršaja.

– Uhićen je i protiv njega je podnijet optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama s predloženom novčanom kaznom u iznosu od 1400 eura i predloženom zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilima ‘B’ kategorije u trajanju od šest mjeseci – izvijestila je policija.

Vozač je danas oko 10 sati doveden na Općinski sud gdje mu je rješenjem određena novčana kazna u iznosu od 1300 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima ‘B’ kategorije u trajanju od šest mjeseci.

Također, jučer oko 23 sata, tijekom nadzora prometa u Zaboku, policijski službenici zatekli su 29-godišnjeg vozača koji je osobnim automobilom upravljao pod utjecajem alkohola od 1,72 promila.

29-godišnjaku je određeno zadržavanje te je smješten u prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, alkohola te će protiv njega biti podnijet optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama s predloženom novčanom kaznom od 1300 eura i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja vozilima ‘B’ kategorije u trajanju od tri mjeseca.  

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba