TRAGEDIJA: Nova masovna pucnjava u SAD-u, ubojica u bijegu

Ubijeno najmanje 15 ljudi, više od 50 ih je ranjeno

Objavljeno: 26.10.2023. zagorjeinternational

Najmanje 15 ljudi je ubijeno, a 50 do 60 ih je ranjeno u masovnoj pucnjavi koja se dogodila u srijedu u gradu Lewistonu u američkoj saveznoj državi Maine, objavio je CNN pozivajući se na više izvora iz policije, prenosi Index.

Središnji medicinski centar u Lewistonu je priopćio da je u tijeku reakcija na masovnu pucnjavu te da vrši koordinaciju s područnim bolnicama za preuzimanje pacijenata. List Sun Journal, pozivajući se na glasnogovornika policije u Lewistonu, izvijestio je o pucnjavi u tri različita objekta, uključujući i restoran. O događaju su obaviješteni i predsjednik SAD-a Joe Biden te guvernerka Mainea Janet Mills.

Policijska uprava Lewistona identificirala je Roberta Carda kao osobu povezanu s pucnjavama. Card je star 40 godina i trebao bi se “smatrati naoružanim i opasnim”, navodi se u Facebook objavi policije Lewistona. Opisali su Carda kao certificiranog instruktora za vatreno oružje i člana američkih vojnih rezervi.

– Policija pokušava locirati Roberta Carda, 4. travnja 1983., kao osobu od interesa u vezi s masovnom pucnjavom u Schemengees Baru i Sparetime Recreation ove večeri. Card treba smatrati naoružanim i opasnim. Molimo kontaktirajte policiju ako ste svjesni gdje se nalazi – poručili su iz policije.  Policija je potvrdila kako je Card “nedavno prijavio probleme s mentalnim zdravljem”, odnosno da je priznao da čuje glasove i prijetio da će zapucati u bazi Nacionalne garde u gradu Saco. Policija ima informaciju da je Card bio u ustanovi za mentalno zdravlje dva tjedna ovog ljeta, a zatim je pušten.  U potragu za njime uključen je i helikopter.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba