Više ne morate brinuti da će netko zlouporabiti vašu poruku

WhatsApp dobiva novu sigurniju opciju slanja glasovnih poruka

Objavljeno: 24.10.2023. zagorjeinternational

Nakon što je ljetos uvedena nova opcija za slanje fotografija i videa na WhatsAppu, sada stižu promjene i za slanje glasovnih poruka. Ako ste jedni od onih koji koriste opciju slanja jednokratnih fotografija, vole slati glasovne poruke i brinete o svojoj privatnosti, mogla bi vas posebno razveseliti nova značajka.

Bolja privatnost

Naime, WhatsApp je najavio da će uskoro na aplikaciju doći opcija slanja jednokratnih glasovnih poruka. U principu, ono što sada postoji za fotografije i snimke, postojat će i za glasovne poruke. Nova funkcija cilja na unaprjeđenje privatnosti, piše Index.

– Najbolja vijest ovog tjedna je nova značajka za slanje glasovnih poruka koja koristi način jednog slušanja i tako sprječava primatelja da ponovno sluša, prosljeđuje ili sprema vaše glasovne poruke – najavljuju.

Trenutno se opcija testira na Android i iPhone uređajima i dozvoljava korisnicima da pošalju glasovne poruke, a one se automatski brišu nakon što ih primatelj posluša. Ako testiranje opcije bude uspješno, očekuje se da bi značajka uskoro mogla postati dostupna za sve korisnike.

Kako poslati jednokratnu glasovnu poruku?

Proces je vrlo jednostavan. Korisnik dok snima glasovnu poruku vidjet će sa strane ikonicu broja jedan unutar kruga. Klikom na tu ikonu glasovna poruka postat će jednokratna i neće se sačuvati ni na jednom uređaju.

Ova opcija pruža niz prednosti, posebno za korisnike koji su zabrinuti zbog svoje privatnosti i ne žele da se njihove glasovne poruke dijele ili budu sačuvane. Jednokratne glasovne poruke također mogu biti korisne za slanje osjetljivih informacija, kao što su lozinke, kreditne kartice ili obične novosti koje korisnik ne želi da se ponovno slušaju ili prosljeđuju.

Problem jedino mogu imati oni koji vole poslušati glasovnu poruku koju su poslali, ali njima uvijek ostane opcija normalnog slanja. Većina analitičara vjeruje da je ovaj potez dio većeg plana WhatsAppa da postanu lideru u području privatne i sigurne komunikacije, pogotovo nakon što konkurentske platforme kao što su Signal i Telegram nude slične funkcije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba