Posjetitelji jedne od pet velikih gornjostubičkih manifestacija uživali u pečenim kestenima i gulašu od vrganja te zabavno - kulturnom programu

FOTOGALERIJA: Prekrasan jesenski dan okupio mnoštvo na 14. Gupčevoj kestenijadi kod njegove Lipe

Objavljeno: 22.10.2023. zagorjeinternational

Kao i proteklih godina, u Gornjoj Stubici na poseban način slavi se jesen. Točnije u zabavnoj i opuštenoj atmosferi 14. po redu Gupčeve kestenijade, jesen se slavi uz ono najbolje što ona nudi, a to su dakako gljive, kesteni i mošt uz nastupe zabavnog i kulturnog karaktera.

Program manifestacija otvorile su članice Kulturno umjetničkog društva Matija Gubec, iza koji su svoje točke predstavili oni najmlađi, polaznici vrtića Jurek te predškolarci. Valja istaknuti kako su ove godine gosti na manifestaciji bili KUD Vrapčanci te KUD Maruševec.

Današnjim odazivom posjetitelja na sad već dobro etabliranu tradicionalnu kestenijadu u Gornjoj Stubici najzadovoljnija je direktorica Turističke zajednice Gupčevog kraja, Kornelija Vnučec.

– Svake godine nam dođe sve više posjetitelja, a ova nas je poslužilo i vrijeme, dodajući još k tome mirise kestena, gljiva, gulaša, stvorio se je jedan prekrasan doživljaj. Jako smo zadovoljni odazivom ljudi, totalna je gužva i jedva se prolazi. Imamo tu dosta ljudi iz Zagreba jer smo tamo radili dobru promidžbu ove godine, a naravno tu si i nama dragi vikendaši Zagrepčanci – kazala je direktorica Vnučec dodavši kako je ovo jedna od pet velikih manifestacija Gupčevog kraja.

Sličnog mišljenja i pozitivnog dojma je i gornjostubički načelnik Jasmin Krizmanić koje je ovom prilikom istaknuo važnost manifestacije.

– Imamo tradiciju proslave jeseni baš kroz našu kestenijadu koju TZ Gupčevog kraja uz KUD Matija Gubec i ostale udruge, svake godina odlično organizira tu kod Lipe. Iz godine u godinu ova manifestacija sve je atraktivnije što potvrđuje dolazak sve većeg broja ljudi, ne samo iz našeg kraja veći također iz Zagreba i ostalih bliskih gradova. Važno je isticati kulturu i neprestano govoriti o ljepotama gornjostubičkog kraja jer neke tradicije polako nestaju, a na nama je pokušati to zaustaviti kroz upravo ovakve akcije – zaključio je načelnik Krizmanić.

Po završetku kulturno zabavnog programa, posjetitelji su mogli razgledati izložbu gljiva, kušati razne delicije te ponijeti kući štošta domaćih proizvoda koji su bili na štandovima OPG-ova.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba