VELIKI PROJEKT: Župan Stričak u radnom posjetu Mađarskoj i turističkom kompleksu u Sarvaru koji koristi geotermalne izvore 

“Mi prvi puta radimo ovako nešto, a ovdje smo da vidimo primjere dobre prakse”

Objavljeno: 19.10.2023. zagorjeinternational

Nakon što su uspješno okončani istraživački radovi na geotermalnom polju Lunjkovec – Kutnjak na području općine Mali Bukovec, koje je provela javna tvrtka ‘Bukotermal’, župan Anđelko Stričak je sa suradnicima posjetio mađarski Sarvar. Tamo je održan radni sastanak s čelnim ljudima mađarskog ‘Aquaprofita’, jedne od najjačih svjetskih tvrtki kada je u pitanju upravljanje vodama, među ostalim i geotermalnim izvorima. 

Tamas Nadasi, čelni čovjek ‘Aquprofita’, izjavio je da su, prema njegovim iskustvima, napravljeni odlični temelji za daljnji razvoj ‘Bukotermala’ i iskorištavanja potencijala geotermalne vode na tom području. Predstavljajući korporaciju ‘Aquaprofit’ naglasio je bogato iskustvo u realizaciji projekta, a kao jedno od najvažnijih područja rada istaknuo je upravo korištenje geotermalnih izvora. 

Župan Stričak je uvodno pojasnio kako je projekt ‘Bukotermal’ došao do faze izrade idejnog rješenja, kako iskoristiti potencijal geotermalne vode na tom području. 

– Ovo je za nas veliki projekt, odnosno izazov, jer prvi put radimo nešto ovakvo. Svako iskustvo nam je dobro došlo i vodimo se načelom da je primjere dobre prakse poželjno iskoristiti i primijeniti. Upravo zbog toga smo ovdje da vidimo kako na najbolji način iskoristiti potencijale geotermalne vode na području Malog Bukovca – izjavio je župan te se zahvalio na prenijetim iskustvima i informacijama. 

Načelnik Malog Bukovca Darko Marković predstavio je dosadašnje rezultate, a potom i mogućnosti daljnjeg razvoja Općine.

Nakon radnog dijela sastanka, obiđen je turistički kompleks u Sarvaru koji koristi geotermalne izvore i koji godišnje ugosti oko 800.000 posjetitelja. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba