Pogledajte sve detalje i prijavite se na vrijeme

Varaždinska županija objavila natječaj za dodjelu stipendija te javni poziv za sufinanciranje troškova prijevoza studenata 

Objavljeno: 17.10.2023. zagorjeinternational

Varaždinska županija je objavila dva natječaja za studente i učenike, Natječaj za dodjelu stipendija Varaždinske županije za školsku/akademsku godinu 2023./2024. te Javni poziv redovitim studentima s prebivalištem na području županije za podnošenje prijava za ostvarivanje prava na sufinanciranje troškova prijevoza za akademsku godinu 2023./24.   

65 i 130 eura

Stipendije se učenicima i studentima dodjeljuju u tri kategorije – za uspješnost, zatim učenicima i studentima slabijeg socio-ekonomskog statusa te stipendije studentima za zanimanja od posebnog interesa za Varaždinsku županiju. Za svaku kategoriju stipendija bit će utvrđena posebna rang lista, koja se objavljuje na internetskoj stranici Županije.    

Učenici će dobivati po 65 eura mjesečno, a studenti po 130 eura mjesečno. 

Prijave se zajedno s dokumentima utvrđenima natječajem mogu podnijeti putem online prijave na službenim web stranicama Varaždinske županije ili putem pošte na adresu Varaždinska županija, Upravni odjel za prosvjetu, kulturu i sport, Franjevački trg 7, 42000 Varaždin, s naznakom “Povjerenstvo za dodjelu stipendija Varaždinske županije”.  

Rok za podnošenje prijava je 2. studenoga. 

Online prijava, uvjeti te dokumenti za prijavu objavljeni su na internetskim stranicama Varaždinske županije.  

Isključivo poštom 

Što se tiče Javnog poziva redovitim studentima s prebivalištem na području županije za podnošenje prijava za ostvarivanje prava na sufinanciranje troškova prijevoza za akademsku godinu 2023./24., on će biti otvoren do 20. studenoga, a prijava i dokumentacija dostavljaju se isključivo poštom s naznakom za “Prijevoz studenata”, na adresu Varaždinska županija, Upravni odjel za prosvjetu, kulturu i sport, Franjevački trg 7, 42000 Varaždin.   

Pravo na prijavu ostvaruju redoviti studenti s preddiplomskog sveučilišnog, stručnog, integriranog preddiplomskog i diplomskog, diplomskog sveučilišnog ili specijalističkog diplomskog stručnog studija u Republici Hrvatskoj ili inozemstvu. Uvjet je da imaju prebivalište na području županije najmanje 12 mjeseci u trenutku predaje prijave za ostvarivanje prava na sufinancirani prijevoz, a da je udaljenost od mjesta prebivališta do mjesta studiranja veća od pet kilometara.    

Redoviti studenti koji koriste željeznički prijevoz, ostvaruju neograničeno korištenje željezničkog prijevoza na području RH. Sukladno Zaključku Vlade RH, jedinstvena cijena mjesečne karte iznosi 9,95 eura, pri čemu studenti plaćaju 6,63 eura za mjesečnu kartu, a razliku snosi Varaždinska županija.   

Što se tiče autobusnog prijevoza, studenti koji studiraju na području Varaždinske županije, Međimurske županije i Koprivničko – križevačke županije te oni koji imaju prebivalište na području općine Breznica i Breznički Hum, a studiraju u Gradu Zagrebu, ostvaruju pravo na dodjelu pokaznih mjesečnih karata za autobusni prijevoz.    

Studenti koji studiraju u Gradu Zagrebu, odnosno u ostalim mjestima na području Hrvatske, pravo na sufinancirani prijevoz ostvaruju kroz dodjelu četiri vozne karte mjesečno za sredstva javnog autobusnog linijskog prijevoza. Konačno, studenti koji studiraju u inozemstvu ostvaruju pravo na 13,27 eura mjesečno za razdoblje od studenog do lipnja tekuće akademske godine.  

Studenti koji su u prethodnoj akademskoj godini ostvarili pravo na sufinancirani prijevoz dostavljaju samo potvrdu o redovitom upisu u tekuću akademsku godinu, a svi ostali čitko ispunjeni obrazac prijave, potvrdu o redovitom upisu u tekuću akademsku godinu i presliku osobne iskaznice. Oni koji studiraju u inozemstvu, osim navedenog, dostavljaju i presliku kartice žiroračuna.  

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba