Ozlijeđeni vozač motora hitnom prevezen u čakovečku bolnicu, a 37-godišnjak naknadno osobnim vozilom

UŽAS NA CESTI: Vozač (37) u zavoju pretjecao, pa naletio na 19-godišnjeg motociklistu

Objavljeno: 17.10.2023. zagorjeinternational

Na prometnici uz drenažni kanal HE Dubrava između Oporovca i Donjeg Mihaljevca, jučer se nešto prije 16 sati dogodila prometna nesreća u kojoj je ozlijeđen 19-godišnji motociklist.

Vozač (37) osobnog automobila, čakovečkih registarskih oznaka je u blagom zavoju započeo s pretjecanjem kombi vozila kojim je u istom smjeru upravljao 28-godišnjak. Prilikom pretjecanja automobilom je djelomično prešao na prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera te je prednjim bočnim dijelom vozila udario u bočni dio motocikla, čakovečke registarske oznake, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 19-godišnjak. Nakon udara došlo je do prevrtanja motocikla i pada vozača na kolnik.   

Provjerom putem evidencija vozača i vozačkih dozvola utvrđeno je kako je 37-godišnji vozač upravljao osobnim automobilom u vrijeme dok mu je isteklo važenje vozačke dozvole (istek u veljači 2020. godine).    

-Ozlijeđeni motociklist vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u čakovečku bolnicu, gdje mu je pružena medicinska pomoć, dok je 37-godišnjem vozaču automobila pomoć pružena na mjestu događaja, a naknadno je privatnim vozilom prevezen u bolnicu. Težina zadobivenih ozljeda naknadno će se okvalificirati te potom slijedi i pravna kvalifikacija događaja – izvijestili su iz PU međimurske.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba