Prvo, no sigurno ne i posljednje izdanje. ‘Ovo će postati tradicija’

Prvo izdanje manifestacije “Wine&Walk” u Cestici oduševilo sudionike

Objavljeno: 17.10.2023. zagorjeinternational

U subotu je održano prvo izdanje manifestacije “Wine&Walk” Cestica s više od 150 sudionika koji su kroz osam vinskih i gastro točaka duž 10 kilometara staze uživali u cestičkim specijalitetima i vinima. 

Ruta je bila kružna, sa startom i preuzimanjem startnih paketa kod ribičke kućice u Velikom Lovrečanu nakon čega su se sudionici u grupama zaputili u istraživanje krajolika.

Događaj je sudionike proveo kroz slikovite vinograde i brežuljke nudeći prekrasne poglede i iznenađenja na svakom koraku. Dan stvoren za šetnju prirodom primamio je sudionike manifestacije iz cijele sjeverozapadne Hrvatske, ali i iz susjedne Slovenije. Brojnima ovo nije bilo prvo sudjelovanje, a onima kojima je, zasigurno nije i posljednje.

Ova cjelodnevna atrakcija kroz prirodu je, osim uz vino i gastro ponudu, na punktovima nudila i zabavu, pjevalo se i plesalo uz mnogobrojne selfije.

Vinsku i gastro ponudu nudili su Vinotočje Županić, Lovrini vinogradi & Vina Furjan, Vinski hram Kotolenko – Statera by Kotolenko, Vina Kotolenko i Vinarija Dvorac Maruševec. Osim vinara s područja Cestice koji su nudili vino u svim bojama, sudjelovale su i vinogradarske udruge iz susjednih općina – Udruga vinogradara ‘Vinea’ Vinica i Udruga vinogradara i voćara ‘Barilček’ Donja Voća.

Na kraju rute, u Caffe baru i izletištu ‘Zeko’ u Dubravi Križovljanskoj osiguran je gulaš za sve sudionike te prijevoz autobusom i kočijama do polazišne točke – ribičke kućice gdje je uz zabavu završila ova prva manifestacija “Wine&Walk” u Cestici.

Glavni organizator ove manifestacije, Turistička zajednica područja ‘Sjever Zagorja’ i suorganizator Općina Cestica, iznimno su zadovoljni ovim događajem i jako pozitivnom atmosferom koja je vladala od početka do kraja.

– Iznimno mi je zadovoljstvo vidjeti ovako veliki odaziv. Ovom smo manifestacijom posjetiteljima htjeli približiti posebnosti kraja i vrhunskog domaćeg vina te ih podsjetiti na vrijednosti lokalnih namirnica, a sve to u prekrasnoj prirodi općine Cestica. U tome smo i uspjeli. Siguran sam da je ovo samo prvi u nizu mnogih budućih izdanja – rekao je načelnik Cestice Mirko Korotaj. 

– Manifestacija “Wine&Walk” privukla je brojne ljubitelje prirode, dobre hrane i vina, dok prirodna bogatstva i gostoljubivost lokalnih proizvođača čine ovaj kraj idealnom destinacijom – rekla je direktorica TZP ‘Sjever Zagorja’ Mirjana Koledić.

Cestica je još jednom dokazala da je odlična destinacija s manifestacijama koje se svake godine razvijaju i privlače sve veći broj domaćih i stranih turista. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba