Dobro se opremite, izvadite odjeću i obuću za šumu, i pravac Pila

NAJVEĆE U OVOM KRAJU! Uvijek željno iščekivano ‘Gljivarenje v Stubakima’ konačno na rasporedu ove subote 

Objavljeno: 17.10.2023. zagorjeinternational

Ove subote, u organizaciji Općine Stubičke Toplice, Turističke zajednice Općine Stubičke Toplice, te udruga s područja Stubaka, a pod pokroviteljstvom Općine, održava se još jedno tradicionalno, daleko poznato ‘Gljivarenje v Stubakima’.

‘Gljivarenje’ će se održati u Parku vozača u Pili (Sljemenske cesta), gdje je predviđeno okupljanje u 10 sati, a potom odlazak u šumu u branje gljiva. Oko 12 sati se predviđa povratak iz šume, a onda slijedi determinacija ubranih gljiva uz stručno predavanje determinatora Mladena Strižaka.

Od 12 do 15 sati je organiziran i kutak za najmlađe ‘gljivare’, odnosno, tamo će biti dječji animacijski kutak. 

Također, svi će posjetitelji imati priliku kušati nešto iz bogate gastronomske ponude, a na meniju su gljivarski i lovački kotlići, fiš paprikaš, razni specijaliteti s vrganjima i gljivama, domaći tradicijski kolači, pečeni kesteni, raznovrsne slastice od kestena te raznovrsna pića i vina topličkog kraja. 

Također, od 13 sati će atmosferu dodatno zagrijavati TS ‘Podvinčani’.

Uz sve nabrojano, svi posjetitelji imat će prilike razgledati bogatu ponudu domaćih eko-etno-eno proizvoda lokalnih OPG-ova, a za zainteresirane, održat će se i likovna kolonija na temu gljivarenja. 

Organizatori ističu da je za goste iz Zagreba osiguran besplatan prijevoz autobusom do Pile. Autobus kreće s Glavnog željezničkog kolodovra u Zagrebu u 7,44 sati, a kasnije vraća goste do željezničke stanice u 17 sati. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba