Obitelj, prijatelji i poznanici u šoku

Na ratištu u Ukrajini nestao Tomislav Tkalac iz Duge Rese. Njegova je majka mislila da je na radu u Njemačkoj

Objavljeno: 17.10.2023. zagorjeinternational

Na području Ukrajine je prije dva tjedna nestao Tomislav Tkalac (34) iz Duge Rese. Tamo je, pretpostavlja se, bio pripadnik ukrajinske vojske, a službenih informacija o njegovu ratnom putu ima vrlo malo i nisu poznate okolnosti nestanka.

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH je za Jutarnji list potvrdilo da imaju službenu informaciju o njegovu nestanku na području Ukrajine, te da je njegovo ime na popisu nestalih osoba u Ukrajini. 

Navodno je Tkalac od svoje obitelji krio da ide u rat u Ukrajinu te je svima govorio da je na radu u Njemačkoj kako ga ne bi spriječili u naumu.

– Otišao je sa suborcima u akciju iz koje se nisu vratili. Tada nitko nije mogao potvrditi jesu li ubijeni ili možda zarobljeni. Majci je sve to bilo šokantno jer je cijelo vrijeme mislila da joj sin radi u Njemačkoj. Ono što znam jest da su je zatražili njegovu četkicu za pranje zubi kako bi imali njegov DNK uzorak – rekao je jedan Tomislavov prijatelj za Jutarnji list.

Na Facebook stranici na kojoj se odaje počast preminulim inozemnim borcima i volonterima stradalima u ratu, ”Memorial – International Volunteers for Ukraine”, je u subotu osvanula Tomislavova fotografija i rečenica:

– Molimo vas, pomozite nam da mu odamo počast kako ne bi bio zaboravljen. Naš voljeni hrvatski brat Tomislav Tkalac, koji je kao dragovoljac služio u Ukrajini, poginuo je na bojištu. Čast, slava i zahvalnost našem bratu – pisalo je uz fotografiju.

Međutim, bitno je napomenuti da nema službenih informacija da je Tomislav Tkalac smrtno stradao. On se službeno vodi kao nestala osoba na području Ukrajine.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba