Mislili ste da vam je teško? Pogledajte kako ovih muškarci žive, moraju se skrivati po drveću

U ovom plemenu živi 3000 žena i samo sedam muškaraca – jedini zadatak im je razmnožavanje

Objavljeno: 15.10.2023. zagorjeinternational

Jedno primitivno pleme u amazonskoj prašumi postalo je viralno nakon što je na TikToku o njima objavljena snimka. Naime, u tom plemenu živi 3000 žena i samo sedam muškaraca. Muškarci tamo moraju živjeti na drvećima kako bi se obranili od žena.

Radi se o tipičnom plemenu u kojem je na snazi matrijarhat. Žene imaju kontrolu nad svime, pa i muškarcima. Koncept braka tamo ne postoji, a žene u intervalima mijenjaju malobrojne muškarce kako bi sve ‘došle na red‘, objašnjeno je u videosnimci s TikToka, piše Jutarnji list.

Jedini zadatak preostalih muškaraca u plemenu je razmnožavanje. Zbog toga što im je tako malo, pošteđeni su svih ostalih poslova. Žene im daju jesti bijele crve kako bi im nahranile tijelo i održale ga aktivnim. Posebno se cijene muškarci s velikom stražnjicom i trbuhom te se vjeruje da oni imaju bolje gene.

Među sedam muškaraca u plemenu jedan je starac i jedan 13-godišnji dječak, a ostali su tek djeca. Razmnožavanje je stoga vrlo teško. Djeca u plemenu pripadaju ženama, a ne muškarcima, a i njih žene tretiraju kao djecu.

Oko ruke muškaraca žene vežu vrpcu kako bi pokazale svakodnevno vlasništvo i simbolizirale ljubav. Vrpca znači da ta žena posjeduje određenog muškarca toga dana.

@jimlowery420

3000 Women and a population of 7 men. What would you do?

♬ original sound – Jim Lowery420

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba