Na sudu je istaknuo kako ima završen fakultet, plaću od 2000 eura i novi Mercedes

Roko (33) udario oca u glavu jer mu je ovaj prigovorio da je pijan

Objavljeno: 13.10.2023. zagorjeinternational

Roko (33) je uhićen jer se u srpnju ove godine oko 14 sati u roditeljskoj kući, pod utjecajem alkohola od 1,44 promila, posvađao s ocem te ga napao jer mu je ovaj prigovorio da je pijan.

Tada je na dva dana završio iza rešetaka, a ovih je dana donesena i presuda u kojoj je 33-godišnjak proglašen krivim i kažnjen je s 400 eura i 50 eura za troškove postupka. Od toga se oduzelo 80 eura zbog dvodnevnog zatvora. 

Nakon što mu je otac prigovorio da je pijan, Roko mu je rekao da “Šta njega briga što je pijan” te ga je istjerao iz sobe van. Vikao je na oca i unosio mu se u lice u namjeri da ga zastraši i izgura iz sobe. Kad mu je otac rekao da ne ide iz svoje kuće i da se prestane tako ponašati, te da će u protivnom zvati policiju, nastavio je galamiti i tjerao oca iz kuće, piše Danica.hr.

Otac je uzeo mobitel i krenuo iz kuće na stražnji ulaz preko terase u namjeri da pozove policiju, a ovaj je, mrtav pijan, krenuo za njim i tada je između njih došlo do naguravanja. Roko je oca udario rukom u glavu tako da je otac pao na zemlju.

Roko je potom otišao natrag na terasu te s nje u dvorište bacio teglu s cvijećem, stolicu, radijski prijemnik, kosilicu za košenje trave i razbio dvije viseće svjetiljke, nakon čega se zaključao u kuću. 

Ubrzo je u kuću stigla policija, uhitila Roka i na dva dana ga odvela u zatvor.

Prema presudi, počinio je tjelesno i psihičko nasilje u obitelji na štetu oca”, navodi sutkinja u presudi.

Inače, Roko je na sudu rekao da je završio fakultet, zarađuje oko 2000 eura te je ove godine kupio novi Mercedes.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba