Najljepša trail staza u Hrvatskoj “Life on Mars na otoku Pagu”

Planinarsko društvo “Husni” iz Đurmanca uputilo se u avanturu dugu 12 kilometara

Objavljeno: 13.10.2023. zagorjeinternational

Planinarsko društvo “Husni“ iz Đurmanca organiziralo je zanimljiv planinarski izlet na “Life of Mars na otoku Pagu”, koji slovi za najljepšu trail stazu u Hrvatskoj. Staza je duga oko 12 kilometara i vodi kroz jedan od najposebnijih krajolika u Hrvatskoj, s jedne strane su predivne plaže, a s druge strane ‘surova’ priroda i pogled na otok Pag i Velebit. 

Za taj pothvat odlučilo se 42 članova PD “Husni“, a pridružili su im se i planinari PD “Kuna“ iz Pregrade. Svi su bili puni dojmova i takvo iskustvo bi itekako ponovili, rekao je predsjednik Planinarskog društva iz Đurmanca Nenad Belić.

– Krenuli smo iz mjesta Metajna i prešli na istočni dio prema Velebitskom kanalu. Prošli smo stazom kroz krševit teren do pješčane plaže Pag. Podijelili smo sve u dvije grupe, grupa A je zatim išla od plaže Slana na prvu hrvatsku morsku ferratu. Ferrata je jako atraktivna, dužine 100 metara i prolazi po stijeni iznad mora i spaja plažu Stana i RT Sušac. Grupa B je za to vrijeme odmarala, dok se grupa A nije vratila. Zatim smo svi zajedno krenuli prema plažama Baritnici i Ručici i prošli kroz neobične stijene i kamene oblike, od kojih je najpoznatija penjačka stijena Stogaj – istaknuo je Belić.

Izlet nije bio previše težak, ali je zahtijevao dosta spremnosti hodanja po kamenitom tlu  i snagu u rukama, a sve zajedno je bilo nekih 5 do 6 sati hoda, pojasnio je Belić i dodao kako je to bilo jedno jako lijepo iskustvo, u kojem su se super proveli. 

– Vrijeme je bilo idealno i svi su bili zadivljeni ljepotama Paga. Nakon odrađene staze bilo je vremena i za kupanje i svi su se kućama vratili puni dojmova – zaključio je predsjednik PD “Husni“.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba