Uz novčanu pomoć, 19 roditelja dobilo je i tradicionalne igračke Zvonimira Majdaka

ZLATAR BISTRICA: U ‘Dječjem tjednu’ dodijeljeno 6800 eura za novorođenčad

Objavljeno: 12.10.2023. zagorjeinternational

Dječji tjedan je tradicionalna godišnja akcija i aktivnost posvećena djeci koja se obilježava od 1953. godine, a ove godine održavao se u razdoblju od 2. do 8. listopada. I u Općini Zlatar Bistrica odvijale su se aktivnosti posvećene djeci.  

Tako je načelnica Vesna Mikulec posjetila je prvašiće u Osnovnoj školi ‘Zlatar Bistrica’ i razveselila ih prigodnim poklonima te je u razgovoru s učenicima dotakla glavnu temu ovogodišnjeg Dječjeg tjedna. Mališani iz Dječjeg vrtića ‘Zlatni dani’ svojim posjetom unijeli su pjesmu i smijeh u ured načelnice pričajući na njima svojstven način kakve su aktivnosti provodili vezano uz vještine kroz igraonice i radionice.

Na kraju Dječjeg tjedna u Domu kulture u Zlatar Bistrici održana je svečana dodjela novčanih pomoći za novorođene Zlatarbistričanke i Zlatarbistričance. Njih čak 19 sa svojim roditeljima popunili su prve redove Doma kulture, a kao i uvijek, i ovaj put dočekala ih je načelnica s tradicionalnim igračkama izrađene u domaćoj radinosti Zvonimira Majdaka iz Konjščine.

Općina je za pomoć novorođenima u ovoj dodjeli izdvojila 6.808,80 eura.

– Kao i svake godine, ustanove i organizacije koje rade s djecom posvećuju se aktivnostima i posebnim ciljevima Dječjeg tjedna, a Općina Zlatar Bistrica kao Prijatelj djece rado se uključuje u skladu sa svojim mogućnostima – rekli su iz Općine.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba