Prijave otvorene do 24. listopada

Općina Mače dodijelit će ukupno 16 stipendija svojim srednjoškolcima i studentima

Objavljeno: 12.10.2023. zagorjeinternational

Općina Mače raspisala je natječaj za dodjelu stipendija učenicima srednjih škola i studentima s područja općine. U školskoj/akademskoj godini 2023./2024. dodjeljuje se osam učeničkih i osam studentskih stipendija. 

Mjesečni iznos stipendije iznosi 40 eura, ako se radi o učeničkoj stipendiji, odnosno 80 eura ako se radi o studentskoj.

Stipendije se dodjeljuju za razdoblje od 1. rujna tekuće godine do 30. lipnja iduće godine za učeničke stipendije te od 1. listopada tekuće godine do 31. srpnja iduće godine za studentske stipendije.  

Pravo sudjelovanja na natječaju imaju svi redovni učenici srednjih škola i studenti s područja općine Mače koji osobno, ali i njihovi roditelji ako su u braku ili samo jedan roditelj kojemu je učenik ili student povjeren na odgoj i čuvanje, posvojitelji ili skrbnici, imaju prebivalište na području Mača te koji su državljani Republike Hrvatske i nisu korisnici stipendije odobrene od strane Krapinsko – zagorske županije ili drugih državnih tijela.

Zahtjevi se podnose na posebnom obrascu koji izdaje Jedinstveni upravni odjel Općine Mače, a zainteresirani učenici i studenti ga mogu podići za vrijeme trajanja natječaja u prostorijama Jedinstvenog upravnog odjela ili skinuti s web stranice Općine. 

Rok za podnošenje zahtjeva je do 24. listopada do 15 sati. Zahtjev s potrebnim prilozima dostavlja se osobno ili preporučenom poštom na adresu Općina Mače, Odbor za dodjelu učeničkih i studentskih stipendija, Mače 30, 49251 Mače, s naznakom “Natječaj za dodjelu stipendija”.

Svi detalji dostupni su na službenim stranicama Općine.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba