U Radoboju već tradicionalno državno prvenstvo u preciznom slijetanju parajedrilicom

Održano natjecanje ‘Zagorje Open 2023.’

Objavljeno: 12.10.2023. zagorjeinternational

U Radoboju se u sklopu manifestacije ‘Dani Općine Radoboj 2023.’ 7. listopada održalo natjecanje ‘Zagorje Open 2023’, Državno prvenstvo u preciznom slijetanju parajedrilicom. 

U organizaciji radobojskog Kluba padobranskog jedrenja ‘Jastreb’ i Kluba padobranskog jedrenja ‘LET’ Ivanec, natjecalo se 27 natjecatelja, od toga je bilo 21 hrvatskih i šest stranih državljana. Ukupno je u natjecanju sudjelovalo pet klubova – KPJ ‘Jastreb’, ZK Aerotika, PJK ‘Zagreb’, AK Virovitica i ZK ParaFreek. 


Državno prvenstvo otvorio je dopredsjednik HZS-a Darko Potočki, nakon čega je uslijedilo natjecanje koje se umjesto u predviđena dva dana, radi promjene smjera vjetra, održalo u jednom danu. Svi su natjecatelji uspjeli izvesti sveukupno predviđenih osam serija letova. 

Pobjednici

Prema poretku, novi je državni prvak u preciznom slijetanju parajedrilicom Radoslav Osterman iz PJK-a Zagreb, drugo mjesto osvojio je Darko Miškec iz KPJ ‘Jastreb’, a treće mjesto zauzeo je Luka Lucin iz ZK Aerotike. U ženskoj konkurenciji je bilo pet učesnica. Prvo mjesto osvojila je Diana Žgela iz ZK Aerotika, drugo Dorotea Protrka iz ZK Aerotika, a treće mjesto osvojila je Dunja Božić  iz ZK Aerotika. U ekipnom natjecanju, prvo mjesto zauzeo je KPJ ‘Jastreb’, drugo ZK Aerotika, a treće mjesto osvojio je PJK Zagreb. 

U ‘OPEN’ konkurenciji ‘FAI 2’ kategorije ‘OVERALL’, prvo mjesto osvojio je Radoslav Osterman iz PJK Zagreb, drugo mjesto Darko Miškec iz KPJ ‘Jastreb’  i treće mjesto Renato Herega iz Slovenije. U kategoriji ‘OVERALL’ za žene, najbolja je bila Diana Žgela iz ZK Aerotika, druga je Špela Krnc iz Slovenije, a treća je Dorotea Protrka iz ZK Aerotika.

Tradicija Radoboja 

Održavanje državnog natjecanja u Radoboju tradicija je koja traje već 11 godina, a održava se na vrlo poznatom letalištu ‘Malogorski’ koje je jedinstveno u Hrvatskoj zbog brzine dolaska na uzletište, što je posebno pogodno za natjecanje u točnosti. 

Državno prvenstvo završilo je svečanim zatvaranjem od strane dopredsjednik HZS-a Darka Potočkog uz dodjelu odličja koja je podijelio načelnik Radoboja Anđelko Topolovec i čestitao pobjednicima i svim natjecateljima na sudjelovanju, te se zahvalio organizatorima na još jednom izvrsno organiziranom prvenstvu u parajedriličarstvu. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba