RADNO U KLANJCU: Asfaltiraju se ceste u vrijednosti 68.500 eura, uređuje se staza na groblju, a velika novost i u samom središtu grada

Klanjčani će sami izabrati kako će izgledati njihov Trg mira

Objavljeno: 12.10.2023. zagorjeinternational

U gradu Klanjcu u tijeku je asfaltiranje pet dionica nerazvrstanih cesta u ukupnoj vrijednosti 68.500 eura. Završetak radova planiran je za mjesec dana. Uređuju se i staze na novom dijelu groblja u Klanjcu u vrijednosti oko 20.000 eura, a radovi bi trebali završiti prije blagdana Svih Svetih. Osim staza, kreće se i u uređenje pristupnih cesta i parkirališta prema groblju, piše Radio Stubica

Na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu izrađuje se projektna dokumentacija za uređenje, odnosno rekonstrukciju Trga mira u Klanjcu.

Kako je za Radio Stubicu istaknuo gradonačelnik Zlatko Brlek, u gradu su izabrali malo drugačiji pristup te će građani sami odlučiti kakav izgled trga žele. Tako je u tijeku urbanističko – participativna studija kroz koju je provedena anketa kroz koju su građani davali mišljenje kakav trg žele, koje su prednosti i nedostaci grada itd. Održane su i dvije fokus radionice, za predstavnike ustanova koje imaju urede na tom trgu i bližoj okolici, te za predstavnike udruga koje djeluju na području grada te stanare trga.  

-Anketa i fokus radionice iznjedrile su šest skica kako bi taj trg eventualno trebao izgledati i u kojem pravcu idemo u daljnju izradu projektne dokumentacije – ispričao je gradonačelnik Brlek.  

Potom je održana i radionica za stanovnike grada Klanjca gdje im je predstavljeno tih šest skica i na kojoj su oni mogli davati svoja mišljenja i prijedloge te su na kraju iznjedrene dvije skice iz kojih će se na kraju napraviti prijedlog izgleda trga.  

Iduće godine izradit će se i projektna dokumentacija koja će spremno čekati na raspisivanje pogodnog natječaja.

Gradonačelnik je istaknuo kako je u tijeku natječaj za izradu stepenica na tzv. “Prečkom putu”. Izrazio je nadu da će do kraja studenog, odnosno do kraja godine početi radovi. Kraj godine je i vrijeme izrade proračuna za narednu godinu te je gradonačelnik rekao kako ih čeka težak posao jer se ukida prirez te će ta sredstva biti teško nadoknaditi na drugi način. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba