U Zaboku je pak drugi 25-godišnjak vozio pod utjecajem ‘THC-a’

Vikend rekorder je 25-godišnjak koji je u Ciglenici Zagorskoj napuhao 1,93 promila

Objavljeno: 09.10.2023. zagorjeinternational

Na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko – zagorska tijekom proteklog vikenda utvrđeno je ukupno 95 prometnih prekršaja od čega 44 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, 11 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, sedam prekršaja ne korištenja sigurnosnog pojasa u vozilu, pet prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje i 28 ostalih prekršaja u prometu.

Najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu kod vozača utvrđena je tijekom kontrole prometa u nedjelju oko 2 sata, u Ciglenici Zagorskoj, kod 25-godišnjaka koji je osobnim automobilom upravljao pod utjecajem alkohola od 1,93 promila. Zbog počinjenog prekršaja protiv njega slijedi podnošenje Optužnog prijedloga Općinskom sudu u Zlataru s predloženom ukupnom novčanom kaznom od 1320 eura te zabranom upravljanja motornim vozilom ‘B’ kategorije u trajanju od tri mjeseca.  

– Možemo izdvojiti i kako je prilikom kontrole prometa u Zaboku, u subotu 7. listopada oko 1 sat, zaustavljen osobni automobil kojim je upravljao 25-godišnji vozač koji je policijskim službenicima predao 0,26 grama marihuane. Tijekom nadzora obavljeno je i preliminarno testiranje radi utvrđivanja prisutnosti droga ili lijekova u organizmu te je kod 25-godišnjeg vozača osobnog vozila utvrđena prisutnost droge, odnosno bio je pozitivan na ‘THC’. Protiv vozača slijedi podnošenje optužnog prijedloga zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga i Zakona o sigurnosti prometa na cestama s predloženom novčanom kaznom od 2000 eura, te zabranom upravljanja motornim vozilom ‘B’ kategorije u trajanju od tri mjeseca – kazali su iz policije. 

Također, iz policije su dodali da je najveća utvrđena nepropisna brzina kretanja vozila utvrđena u petak u Zaboku na A2, od 174 km/h na djelu ceste gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h. Vozaču je naplaćena novčana kazna.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba