Prošle godine ”Grupa za potporu oboljelima od malignih bolesti” posjetili su svetišne Cestohowu, a sad su uzvratili gostoprimstvo

MARIJA BISTRICA: Povodom Dana ružičastih vrpca stigle gošće iz prijateljskog poljskog gradića Piekary Śląskie

Objavljeno: 08.10.2023. zagorjeinternational

Ovoga vikenda  ”Grupa za potporu oboljelima od malignih bolesti” iz Marije Bistrice ugostila je prijateljsku onkološko-terapeutsku udrugu Amazonki ”Feniks” iz Poljske, točnije iz gradića Piekary Śląskie, s kojim Marija Bistrica razvija prijateljske odnose, piše Radio Marija Bistrica.

Od 2019. godine uz pauzu u vrijeme COVID pandemije održavaju se uzajamni susreti ove dvije grupe. Inače, još 2017. godine Općina Marija Bistrica potpisala je ugovor o partnerstvu s poljskim gradom Piekary Śląskie, pa se od tog vremena održavaju susreti u raznim područjima. Nedavno su tako u Poljskoj gostovali i veterani NK Mladost Marija Bistrica.

Jedan vid suradnje ostvaren je preko terapijske grupe za onkološke bolesnike koja uspješno djeluje od 2015. godine u Ambulanti Marija Bistrica, a dio je Palijativnog tima Doma zdravlja Krapinsko – zagorske županije.

Povodom Dana ružičaste vrpce u listopadu 2022. godine polaznici grupe potpore za onkološke bolesnike iz Marije Bistrice posjetili su prijatelje u poljskom gradu Piekary Śląskie, te su tom prilikom posjetili i poznato marijansko svetište Cestohowu. Ove godine također povodom Dana ružičaste vrpce Udruga Amazonke ”Feniks” stigla je u Mariju Bistricu, a članice grupe iz Marije Bistrice pripremile su gošćama bogat program.

Po dolasku u Mariju Bistricu uz članice domaće grupe, gošće iz Poljske pozdravio je i načelnik Marije Bistrice Josip Milički. U večernjim satima u Dvorani Božjeg milosrđa u Mariji Bistrici, organiziran je koncert na kojem je nastupila Glazbena sekcija “Dora” KPD Zlatarjeve, a gošće su pozdravili rektor Svetišta MBB-e preč. Domagoj Matošević, načelnik Milički, voditeljica Grupe za potporu Marija Bistrica Gordana Tkalec, te u ime župana KZŽ i Doma zdravlja KZŽ Glavna sestra i pomoćnica ravnateljice za sestrinstvo Doma zdravlja KZŽ Biserka Sviben.

U planu je odlazak u Varaždin na svečanu proslavu “Dana ružičaste vrpce”, posjet dvorcu Trakošćan, te nakon povratka u Mariju Bistricu večera uz renesanse plesove Udruge ”Grofovija Konjski” iz Konjščine i nastup gitarističkog dua “Tomek i Vladek”. U nedjelju je u planu posjet Vodenom parku Terme Jezerčica u Donjoj Stubici, gdje su planirane i vježbe u bazenu, te u večernjim satima posjet dvorcu Oršić u Gornjoj Stubici uz večeru i plesnu disco večer s D.J. Totom. Gošće iz Poljske kući se vraćaju u ponedjeljak.


Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba