Pronašao ju je slučajni prolaznik krajem rujna blizu Subotice

TUŽNA VIJEST: Mlada lavica Kiki nakon 15 dana izgubila životnu borbu

Objavljeno: 07.10.2023. zagorjeinternational

Kiki, mlada lavica koja je krajem rujna pronađena pokraj Subotice, uginula je sinoć. Vijest je na Facebooku objavila ekipa iz Zoološkog vrta Palić, prenosi Index.

-Lavica Kiki više nije s nama. Poslije 15 dana borbe, izgubila je svoju životnu bitku, usprkos našim najvećim naporima da je povratimo. Kiki je uginula 6. listopada, oko 21 sat. Nadamo se da se ovakvi slučajevi zloupotrebe životinja od strane nesavjesnih “vlasnika”, kao što je bio njen, više neće događati. Slučaj lavice Kiki pokazao je, nažalost, da dokle god postoje ljudi koji kupuju divlje životinje iz zabave, bez provjere uvjeta za držanje i svijesti da moraju imati dozvolu za držanje dobivenu isključivo od Ministarstva zaštite životne sredine, u naša prihvatilišta stizat će ptice odsječenih krila spriječene tako da pobjegnu, ptice zalijepljenih kljunova da ih nitko ne bi čuo, životinje različitih vrsta koje ostaju bez zraka u kutijama u kojima su skučene, pa i takve poput male lavice – napisali su.

Kako podsjeća Index, slučajni prolaznik uočio je mladunče na cesti krajem rujna u blizini Subotice. Čovjek je zaustavio automobil i sklonio lavicu s puta, a zatim pozvao policiju.

Na mjesto događaja su izašli inspektori i policijski službenici, a po njihovom pozivu došli su i stručnjaci iz Zoološkog vrta Palić, u čijem je prihvatilištu bila smještena životinja. Prema riječima svjedoka, životinja je bila umiljata i pitoma, no prilično malaksala.Posljednjih 15 dana borila se za život, ali prije nekoliko dana su joj počeli otkazivati organi.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba