KUMROVEC: Prigodnom, retrospektivnom izložbom muzej “Staro selo” proslavio 70. obljetnicu postojanja

SMIČIĆ SLOVENEC: Moramo biti ponosni na veliku riznicu uspomena koju imamo i koju smo dužni čuvati za buduće generacije

Objavljeno: 07.10.2023. zagorjeinternational

Muzej “Staro selo“ Kumrovec proslavio je sedamdesetu obljetnicu rada. Tom je prigodom održano otvorenje prigodne foto dokumentarne izložbe kojom je prikazan razvoj Muzeja od samih početaka do danas, piše Radio Stubica.  

U to su uključene sve radionice, manifestacije i ostale aktivnosti provedene u 70 godina. Načelnik Kumrovca Robert Šplajt istaknuo je da su izuzetno ponosni na rad Muzeja. Dodao je i kako Općina ostvaruje dobru suradnju s Muzejima Hrvatskog zagorja s kojima rade na zajedničkim projektima i manifestacijama poput “Zagorske svadbe“.

-Možemo biti zadovoljni radom Muzeja kojeg posjećuju ljudi iz cijelog svijeta, njih preko 100 tisuća. Svi skupa moramo raditi na proširivanju i obogaćivanju ove priče novim sadržajima – rekao je Šplajt.

Županijska pročelnica Mirjana Smičić Slovenec istaknula je da muzeji predstavljaju značajan segment u turističkoj ponudi te dodala da se Muzej “Staro selo“ Kumrovec ističe po svojoj specifičnoj izložbenoj djelatnosti i autentičnosti.

-Doista moramo biti ponosni na ovu veliku riznicu uspomena koju imamo i koju smo dužni čuvati i širiti dalje na buduće generacije – istaknula je Smičić Slovenec.

Voditeljica Muzeja “Staro selo“ Anita Paun-Gadža rekla je da je muzej u Kumrovcu jedinstveni etnografski muzej na otvorenom, ali i jedinstveni ‘in situ’ muzej u cijeloj Europi.

-Muzej je vrlo atraktivna destinacija za sve turiste zato što uz redovne sadržaje nudimo i dodatne sadržaje u obliku muzejsko-edukativnih radionica, prezentacija tradicijskih obrta i raznih manifestacija – rekla je voditeljica Anita Paun-Gadža dodavši, da u sljedeće dvije godine planiraju realizaciju još jednog stalnog postava koji će prikazivati vrijeme u drugoj polovici 20. stoljeća i prilagodbu seoske sredine na gradski način života.

Prigodan program kojeg su posjetili brojni uzvanici popraćen je i glazbenim programom Klape BRV.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba