Sudac mu se smilovao, ali ne prije nego je izrekao kaznu od 220 eura

PRESUDILA MU PELIN COLA: Prijatelj mu se napio pa je Marko (25) odlučio voziti – velika pogreška

Objavljeno: 07.10.2023. zagorjeinternational

Marko (25) zatečen je kako oko dva ujutro upravlja automobilom pod utjecajem alkohola. Osuđen je i kažnjen. Prema pravomoćnoj presudi koja je donesena ovih dana, on je u svibnju u 2.15 ujutro u Slatini, Ulica Vladimira Nazora, “upravljao osobnim automobilom Volkswagen u alkoholiziranom stanju s utvrđenom koncentracijom od 0,83 promila alkohola u organizmu“.

Marko se na sudu branio kako mu to nije bila namjera, ali je priznao da je malo popio.

-Tu večer me je prijatelj pozvao na piće te smo otišli u kafić. Tijekom cijele večeri sam popio samo dvije pelin cole. Moj prijatelj je popio puno više te nije uopće bio sposoban za sigurnu vožnju pa sam procijenio da bi bilo bolje da ja vozim kući jer se nisam osjećao pijanim. Žao mi je što se to desilo. Molim sud da me strogo ne kažnjava i da mi ne izriče zabranu vožnje jer sam tek nedavno počeo raditi kao dostavljač, a bez vozačke dozvole to ne mogu raditi – rekao je Marko na sudu.

Sudac ga je proglasio krivim i kaznio s 220 eura te mora platiti 30,50 eura troškova postupka. Zabranu vožnje koju je tražila policija nije dobio jer je dosad nekažnjavan i korektno se držao na sudu. Na presudu se ne može žaliti.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba