Inače, od početka godine je dosad rođeno 29 malih Pregračanki i Pregračana

Grad Pregrada po treći puta ove godine organizirao prijem novorođenih i njihovih roditelja

Objavljeno: 07.10.2023. zagorjeinternational

U gradskoj vijećnici u Pregradi je proteklog tjedna održan treći prijam novorođenčadi u ovoj godini, za 11 beba i njihove obitelji.

Tom prilikom je gradonačelnik Marko Vešligaj uputio čestitku roditeljima te im podijelio “paket za super početak“, kojeg Grad dodjeljuje novorođenoj djeci sa svojeg područja, a koji sadržava osnovne potrepštine za bebe potrebne svakom novom roditelju.

Grad dodjeljuje potporu za novorođenčad u vrijednosti od 350 eura, a temeljem Odluke o dodjeli jednokratne naknade za novorođeno dijete, za prvo dijete ostvaruje se 150 eura i prigodni dar u naravi u vrijednosti 200 eura dok se za drugo i svako iduće dijete ostvaruje novčani iznos od 270 eura te prigodni dar u vrijednosti od 80 eura. Naknada je povećana na protekloj sjednici Gradskog vijeća gdje su usvojene izmjene i dopune Odluke o dodijeli jednokratne potpore za novorođeno dijete te su usvojeni iznosi veći od dosadašnjih. 

Također, tek rođeni Pregračani i Pregračanke besplatno su učlanjeni u Gradsku knjižnicu do prve godine života, stoga su im se uručene i članske iskaznice.

Inače, od početka godine rođeno je 29 djece, od čega 18 djevojčica i 11 dječaka.

– Svim obiteljima želimo puno sreće, zdravlja i obiteljskog sklada – poručili su iz Grada. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba