Izrada hranilice za ptice i vožnja romobila samo su neke od vještina koje su djeca imala prilike naučiti

DND ZAČRETJE: ‘Dječji tjedan’ u znaku vještina i veselih radionica

Objavljeno: 06.10.2023. zagorjeinternational

‘Dječji tjedan’ obilježen je i u Svetom Križu Začretju, a sve u organizaciji DND-a. Tjedan prepun radionica oduševio je djecu Začretja, Mirkovca i Sekirišća, a s obzirom na to da je međunarodna godina vještina, radionice su bile posvećene njihovom učenju. 

Primjerice, ‘romobilijada’ je pokazala da djeca još vole vožnju romobilima i da su spretna i na poligonu, a najmlađa vozačica imala je tek tri godine.

Ako mislite da je lako navoditi konac u iglu, napraviti čvor na koncu i prišiti gumb, vjerujte djeci u Začretju, Mirkovcu i Sekirišću. To je u srijedu bio baš težak zadatak. Naročito malo školarcima. Radionice koje su pripremile volonterke DND-a pokazale su da djeca trebaju puno više vježbati finu motoriku pa je zadana i domaća zadaća – naučiti napraviti čvor na koncu. Ipak, na kraju su prišivene gumbiće svi ponosno pokazivali. 

Srijeda je bio dan za zanimljive radionice u ‘Dječjem tjednu’. Naučiti neku novu vještinu poželjeli su i učenici drugih razreda, pa su se prijavili za učenje kako napraviti hranilicu za ptice te su veselo odradili zadatak.

U četvrtak su pak održane tradicijske jesenske igre spretnosti, a održana je i besplatna kazališna predstava za svu djecu u 17 sati u predvorju škole.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba