Utvrđene su mu opekline jednjaka, a pet je dana proveo na infuziji. Kako se lužina našla tamo, istražuju policija i tužiteljstvo

Devetogodišnjaku u krapinskom kafiću umjesto soka od jabuke, poslužena opasna lužina

Objavljeno: 06.10.2023. zagorjeinternational

Devetogodišnji dječak je u jednom krapinskom kafiću naručio sok od jabuke i malo popio, a njegov je jezik odmah bio prepun mjehurića. Naime, kako prenosi Jutarnji list, sumnja se da je dječak popio opasnu lužinu koja se našla u frižideru sa sokovima, a kako je tamo dospjela, istražit će policija i tužiteljstvo.

Sve se dogodilo početkom prošlog mjeseca.

‘Kiselo, kiselo’

– Sin je naručio sok od jabuke. Onaj u staklenoj bočici. Konobarica je normalno uzela piće iz frižidera, suprug je vidio, otvorila ga je, donijela na stol, on je to popio i nakon prvog gutljaja počeo vikati kiselo, kiselo. Ne znam točno što je vikao, uostalom. I nakon minute je povratio – ispričala je majka za RTL

Isti je sok probao i otac i dobio reakciju. 

Majka kaže da se dječak dan i pol žalio na bolove u želucu, ali oni su mislili da je sok samo bio pokvaren. Nakon što je dobio temperaturu završio je u bolnici gdje ih je dočekao novi šok. U bolnici je utvrđeno da je popio opasnu lužinu. Pet je dana proveo na infuziji, morao je pod anesteziju, a utvrđene su mu i opekline jednjaka. 

– Napravljena je obrada i dijete je, s dijagnozom erozivnog gastritisa, nakon nekoliko dana otpušteno na kućnu njegu s obavezom kontrole kako ne bi došlo do kasnih posljedica tog stanja – rekao je za RTL ravnatelj zagrebačke dječje bolnice Goran Roić.

Odvjetnica obitelji vjeruje da to nije napravljeno namjerno, ako se potvrdi – riječ je o kaznenom djelu iz nehaja.

– U bočici od soka poslužen mu je odmašćivač – lužina PH u visini 13, zbog čega je zadobio oštećenja sluznice, jednjaka i usne šupljine. Nadamo se da će nadležna tijela, u ovom slučaju policijska postaja Krapina i nadležno državno odvjetništvo, što prije poduzeti sve potrebne radnje kako bi se utvrdila odgovornost – rekla je odvjetnica obitelji Jovana Puhalo.

Riječ policije 

O slučaju se oglasila i zagorska policija koja je RTL-u poslala priopćenje.

– Policijski službenici policijske uprave krapinsko – zagorske, sukladno zaprimljenoj dojavi, izvijestili su relevantne nadležne službe, a o događaju je upoznato nadležno državno odvjetništvo. Kriminalističko istraživanje je u tijeku, a sukladno dobivenim rezultatima nadzora, ispitivanja i vještačenja nadležnih službi, utvrđenih činjenica i provedenim izvidima podnijet će se adekvatna pismena nadležnom državnom odvjetništvu – kazali su iz policije. 

Iz kafića su se oglasili kratkim priopćenjem.

– Mi s takvim informacijama ne raspolažemo, zbog čega za sada niti ne možemo odgovoriti na Vaše pitanje. Smatramo da bi bilo kakav odgovor bio kontraproduktivan policijskoj istrazi koju spominjete, u kojoj se po prirodi stvari treba štititi prava i interese djeteta – kazali su iz kafića.

Obitelj je neslužbeno doznala da je netko u bočicu od soka utočio profesionalno sredstvo za čišćenje felgi, a koje je zabunom ostavljeno u hladnjaku.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba