Ministar Bačić tijekom posjeta Varaždinskoj županiji dogovorio pomoć za sanaciju prometnica

U općine Donja Voća, Cestica i Bednja dolazi 956.000 eura iz Vlade RH za sanaciju klizišta

Objavljeno: 05.10.2023. zagorjeinternational

Hrvatska Vlada na jučerašnjoj sjednici odobrila je Varaždinskoj županiji 956.000 eura interventnih sredstava za sanaciju klizišta i odronjenih prometnica u tri općine koje su bile najviše pogođene vremenskim nepogodama u svibnju, piše eVaraždin

Potpredsjednik Vlade i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić izvijestio je da su tijekom svibnja brojne vremenske nepogode pogodile i Varaždinsku županiju, izazvavši otvaranje brojnih klizišta, posebno na prometnicama. Samo na području općina Cestice, Donje Voće i Bednje otvoreno je 56 klizišta, koja su velikim dijelom odronila i razvrstane ceste.

– Tijekom obilaska tih općina i Varaždinske županije, dogovorili smo se da donesemo odluku kojom bi se interventnim sredstvima Vlade RH omogućilo saniranje tih prometnica kako bi građani mogli pristupiti svojim kućama. Iznos od 956.000 eura proslijedit ćemo Varaždinskoj županiji, koja ta sredstva mora namjenski utrošiti upravo na sanaciju tih prometnica, i za što su nas dužni po utrošku sredstava izvijestiti – istaknuo je Bačić na sjednici Vlade.

Iz odluke Vlade može se iščitati da je za sanaciju klizišta u općini Donja Voća, na lokalnoj cesti 25020 Jelovec Voćanski odobreno 81.000 eura. U općini Cestica za klizište na nerazvrstanoj cesti 034 Radovec odobreno je 95.000 eura, a za klizište na županijskoj cesti 2045 Miklinova Kapela 370.000 eura. Ujedno, za općinu Bednja odobreno je za sanaciju klizišta na lokalnoj cesti 25009 Jamno, zaseok Pavlineki 410.000 eura. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba